Vrei să-ți reintri în formă în 2019? Avem soluția!

0
243

Fiecare început de an vine la pachet cu bine-cunoscutele rezoluții în care te juri că vei deveni peste noapte o persoană mai bună.

Dacă, printre acestea se numără și dorința de a fii din nou în formă, dar sala nu te atrage, avem mai multe propuneri pe care să le încerci în 2019.

Ciclism

Deși ciclismul în adevăratul său sens nu este „ușor ca mersul pe bicicletă”, însă mersul pe două roți are multe moduri de abordare: de la forma eliminatorie a evenimentului Red Bull Last Stand, în care este eliminat ultimul ciclist clasat la finele fiecărui tur, la cea nebunească a Red Bull Trans-Siberian Extreme care nu mai are nevoie de nicio explicație. Pe de-altă parte, dacă mountain bike-ul este modul tău preferat de locomoție trebuie să încerci deja clasicul Red Bull Foxhunt.

Ciclism

Alergare

Tot ce-ți trebuie este o pereche de adidași de alergare și te poți pune la treabă. Poți încerca, după ce te-ai pregătit mai temeinic, și Wings for Life World Run care are loc anual în mai.

În România nu va avea loc un eveniment Wings for Life însă poți alerga singur folosind aplicația organizatorilor sau te poți duce în cel mai apropiat oraș care va bifa momentul, Viena. Dacă ești în căutare de ceva mai extrem, trebuie să încerci măcar o dată Red Bull 400, o alergare pe cele mai abrupte trambuline de sărituri cu schiurile.

Alergare

Pentru cei care țintesc muntele ca destinație pentru alergare, există competiția anuală Red Bull Steeplechase din Marea Britanie care adună vreo 500 de alergători din care mai rămân doar 30 pentru partea finală a probei de 37 de kilometri.

Pentru o încercare de altitudine ai la dispoziție Red Bull K3 care te pune față în față cu Alpii italieni pe care trebuie să-i străbați la altitudini care ajung până la 3.000 de metri – fun, eh?

Surfing și SUP

Ok, înțelegem că pentru asta ar trebui să investești ceva mai mult sau, cel puțin, să aștepți câteva luni dar… de ce nu? Chiar și ca începător te poți distra pe cinste iar efortul este garantat. Nu îți putem garanta însă că vei ajunge la nivelul participanților din Red Bull Night Riders sau Red Bull Queen of the Bay dar nu putem nici să te oprim să încerci!

Surfing

Standup paddleboarding sau, pe scurt, SUP, este o disciplină care a început să-și facă loc și pe meleagurile noastre așa că, dacă începi să te pregătești, ai putea să aspiri cândva la statutul de participant în Red Bull Heavy Water, „cel mai intens concurs de acest gen din lume”. No pressure!

Dans

Știm că probabil ai trecut deja prin câteva ore aprige de dans de când a început 2018 așa că ai putea să te gândești să împingi totul la nivelul următor. Dansul nu este un sport tradițional însă dansatorii sunt printre cei mai fit atleți din câți există și, dacă un eveniment ca Red Bull Flying Bach este prea îndepărtat, te poți oricum bucura cu mișcările de dans noi învățate – oricare ar fi festivalul de muzică pe care îl alegi anul ăsta.

 

Parkour

Am mai vorbit despre acest sport care capătă din ce în ce mai mult teren iar Jason Paul este dovada vie că poți să începi de jos și să atingi culmile acestei discipline. În plus, te poți antrena indiferent de locul în care te afli, doar sunt oameni care o fac în zone de război.

Jocurile minții

Dacă nu corpul este cel pe care vrei să-l antrenezi în 2018 ci mintea ai la dispoziție multe opțiuni. Spre exemplu, dacă ai încercat deja escape room-urile populare în ultimii ani trebuie să știi că există și un Campionat Mondial de escape room!

Credit foto: Red Bull Content Pool

Citește și: Am testat S.U.P. și canoe în vacanță

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.