Uleiurile utile în bucătărie și cosmetică

0
9
Uleiurile utile în bucătărie și cosmetică

Trăim în epoca uleiurilor. Indiferent dacă le consumăm sau dacă le folosim pentru uz extern, uleiurile au devenit un produs omniprezent în viața noastră.

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus, de exemplu, o lingură de ulei de cocos te va ține sătul pentru câteva ore. Iată mai jos care sunt cele mai bune uleiuri pentru tine.

În bucătărie

Ulei de cocos

Cel mai bun ulei pentru gătit este cel de cocos nefiltrat, fiind extrem de stabil și având un punct de ardere de 232 de grade. Uleiul de cocos este o grăsime saturată sănătoasă, oferind consumatorului energia de care are ne voie în fiecare zi.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado este ideal pentru prăjeli de tip stir-fry, având un punct de ardere de 270 de grade Celsius. Uleiul este bogat în acid oleic, o grăsime sănătoasă, fiind totodată bogat în luteină bună pentru ochi. Este ușor de folosit atât rece, cât și cald.

Ulei de măsline extravirgin

Acest ulei este extrem de popular în toate bucătăriile lumii. Are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și altele benefice pentru sănătate. Greșeala pe care multă lume o comite în cazul uleiului de măsline este că folosesc acest ulei pentru prăjeli și nu consumă din cel mai bun, adică cel presat la rece.

Ulei din semințe de in

Uleiul de semințe de in este instabil, dar are beneficii pentru sănătate pe care nu le vei găsi la alt ulei. Uleiul este bogat în acizi grași Omega 3, fiind totodată un deliciu pentru piele. Ajută la hidratare și reduce sensibilitatea și dermatita. Nu poți găti cu acest ulei, însă îl poți adăuga la salate și la smoothie-uri.

În baie

Sunt atât de multe uleiuri folosite în cosmetică încât este greu să vorbim despre toate într-un singur articol. Iată care sunt preferatele noastre.

Ulei de argan

Acest ulei vine de la copacii de argan din Maroc, fiind descoperit de producătorii de cosmetice din vest după ce aceștia au văzut beneficiile pe care uleiul le-a avut asupra femeilor marocane. E bogat în elemente de protecție antisolară, exfoliant și ajută la degresarea pielii uleioase.

Ulei de ricin

Acest ulei gros și vâscos este ideal pentru a fi utilizat ca o mască de față sau de păr pentru rezultate uluitoare.

Ulei de cocos

În domeniul frumuseții, uleiul de cocos are beneficii nenumărate. Pielea îl adoră ca și hidratant, uleiul putând fi folosit și împotriva mâncărimilor pielii și a altor probleme. Uleiul de cocos te va ajuta și să îți păstrezi dinții cât mai albi cu putință.

Ulei de jojoba

Nu este un ulei, mai degrabă o ceară lichidă, foarte similară cu sebumul din piele. Conține vitaminele E și B și este ideal pentru hidratarea, demachiere, are proprietăți anti-aging și dă strălucire părului.

Ulei de măceșe

Conține, printre altele, vitaminele E, C, și A, sub formă de beta-caroten. Este foarte util pentru tratarea pielii deshidratate și ca produs anti-aging.

Ulei de susan

Este des utilizat în practicile Ayurveda pentru proprietățile sale de a hidrata și catifela pielea. Este folosit foarte des și ca ulei de masaj.

Citește și: Cum să-ți faci prieteni noi la sala de fitness

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.