Trenduri de care să ții cont în industria de fitness pentru 2019

0
539
Trenduri de care să ții cont în industria de fitness pentru 2019

2019 este încă un an de creștere în industria de fitness. Și am pus cap la cap trendurile care vor contribui la asta și anul acesta.

Creșterea din 2019 va fi asigurată de abonamentele de companie, un trend din ce în ce mai puternic în multi-naționale, dar care este implementat și în companiile locale.

O altă creștere poate veni și din atragerea seniorilor spre sala de fitness cu programe speciale. Așa cum a demonstrat-o industria de turism deja la noi, cu proiecte și excursii speciale pentru seniori, atragerea acestora către sală poate reprezenta un boost serios pentru industrie.

Un alt trend va fi dat de telefoanele și ceasurile inteligente care se vor conecta cu aparatul pe care lucrezi la sală. Deci, dacă vrei să ții pasul și să atragi clienții pasionați de tehnologie trebuie să te asiguri că ai în sală aparate din ultima generație.

Iar antrenamentele tip HIIT vor fi cele mai căutate anul viitor. Trendul vine din Statele Unite și în acest domeniu se propagă totul foarte repede și în Europa, dar și la noi.

Fitness înseamnă mult mai mult decât simplul mers la sală, așa că tot ceea ce este conectat cu acest domeniu va înregistra creșteri și anul viitor.

Iată câteva idei de care ar trebui să ții cont dacă ești din această industrie.

Nutriția este un punct foarte important și pe măsură ce merg la sală sau practică sport, pasionații unui astfel de stil de viață își vor schimba și obiceiurile alimentare.

Slăbitul și un corp musculos au fost principalele motive care au motivat oamenii să-și schimbe stilul de viață, dar mai nou dorința de a avea un corp sănătos, de a fi mai mobil și de a nu avea probleme cu articulațiile la vârste mai înaintate conving oamenii să facă sport. Așa că programele de antrenament care vor pune accent pe asta vor fi mai căutate în 2019.

Este foarte important ca toată lumea din domeniu să facă programe flexibile. Angajatorii care oferă angajaților programe de sport ca fidelizare și recompensare să organizez programul de muncă în așa fel încât aceștia să ajungă la sală, iar sălile de fitness să-și stabilească un program cât mai apropiat de nevoile acestora.

Vrei să atragi clienți noi? Atunci trebuie să organizezi concursuri între membri. Toată lumea are un anumit grad de competitivitate și este bine să exploatezi asta.

Comunitatea online și offline este foarte importantă, așa că organizează și antrenamente de grup. Sunt foarte mulți care preferă să se antreneze împreună cu prietenii și este important să-ți setezi ofertele și pentru această comunitate. Un concept care le permite pasionaților să se antreneze cu prietenii este un plus pentru orice sală de fitness.

Antrenorii personali sunt din ce în ce mai căutați și este foarte important ca aceștia să fie pregătiți pentru această provocare. Un antrenor bun îți poate atrage clienți la sală.

Dacă ești antrenor personal încearcă să obții cât mai multe certificări care să-ți întărească poziția pe piață, ai grijă de conturile tale din social media și încearcă să te promovezi în baza a ceea ce știi tu să faci cel mai bine.

Ca antrenor personal poți să creezi programe personalizate pentru clienții tăi, poți să încerci să lucrezi cu grupuri și poți să te dezvolți în mai multe direcții.

Până în 2017 antrenamentele de tip HIIT au fost numărul 1 în Statele Unite. Între timp au căzut pe 3, dar la noi încă prind foarte bine.

Un alt punct foarte important în 2019 este interesul pe care companiile îl acordă angajaților. Este din ce în ce mai greu să găsești angajați buni, iar programele de fitness fac parte, așa cum spuneam deja, din programul de fidelizare și recompensare.

Dacă îți permiți, oferă acestor companii pachete personalizate. Ia în calcul să trimiți antrenori la sediul lor pentru programe speciale în timpul orelor de muncă, sau chiar să instalezi câteva aparate la sediul lor.

Un alt trend este diversitatea. Companiile vor să-și țină angajații motivați și pot să le ofere pachete speciale care include ședințe de fitness, înot, golf sau alte sporturi.

Digitalizare. Acesta este poate cel mai important trend din 2019. Aplicații, gadgeturi, telefonul mobil. Toate vor juca un rol din ce în ce mai mare și este important să ții cont de asta.

Telefonul mobil face parte din viața noastră spre deosebire de orice alt accesoriu. Deci, dacă vrei să ajungi la clienții tăi trebuie neapărat să fii pe smartphone. Și, la fel de important, trebuie să exploatezi la maximum conectivitatea dintre gadgeturi.

2019 este un an în care se va pune și mai mult accentul pe sport, pe un stil de viață sănătos. Iar aici pe FITNESS MAG te ținem la curent cu cele mai noi trenduri în materie de nutriție, antrenament, gadgeturi și tot ceea ce poate ajuta să-ți atingi obiectivele.

Citește și: Cum te poate ajuta mentalitatea de învingător în sport și în viață

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.