Trei recorduri stabilite de echipa Atlantic4

0
125

Prima echipă românească care a străbătut Atlanticul vâslind, Atlantic4, a stabilit trei recorduri în parcursul său temerar. 

După 38 de zile, 14 ore și 32 de minuteAndrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au stabilit un nou record pentru străbaterea Atlanticului într-o ambarcațiune cu vâsle tip PURE de patru membri în cadrul concursului „Talisker Whisky Atlantic Challenge”. Cei patru au pornit în data de 14 decembrie a anului trecut din La Gomera (Spania) și au ajuns, în 22 ianuarie, în Antigua (Caraibe). Echipa din România a fost a 12-a la linia de sosire din totalul de 21 de echipaje angrenate în concurs, fiind a noua din grupul ambarcațiunilor cu patru membri.

„Pentru mine, aceasta a fost cea mai grea experienţă de anduranţă la care am participat până acum,”  povestește Andrei Roșu, unul dintre membrii Atlantic4.  „Durata traversării, dorul de casă, nivelul scăzut de confort, privarea de somn, monotonia, răul de mare, absenţa alimentelor proaspete cu care eram obişnuit – au fost câteva dintre elementele care făcut această experienţă una extrem de dură. Gândul că efortul nostru are un impact direct asupra vieţii pacienţilor HOSPICE, susţinerea primită din partea a mii de români şi relaţia cu coechipierii m-au ajutat enorm să termin această cursă, al carei final a fost extraordinar, întâlnindu-mi familia după aproape două luni”.

Echipa a pornit în aventura de a cuceri Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle, în vederea strângerii fondurilor necesare construirii de către HOSPICE Casa Speranţei a unui centru socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă şi familiilor acestora. Scopul a fost de a strânge 500.000 de lei necesari demarării proiectului de ridicare a Centrului. O parte din bani, respectiv 36 494 de lei, au fost adunaţi din donaţii individuale, restul de 463.506 lei fiind contribuţia partenerului principal al Atlantic4, Kaufland România.

Competiția a aliniat la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: nicio echipă nu primește niciun suport din exterior în timpul cursei și barca poate fi echipată cu provizii numai la start. Membrii echipei Atlantic4 au respectat regulile concursului,  vâslind neîntrerupt, conform rutinei ce cuprindea două ore vâslit şi două ore odihnă, pentru a parcurge traseul de aproximativ 5.000 de kilometri.

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.