Toma Coconea se antrenează pe ghețari, în condiții extreme, pentru startul Red Bull X-Alps 2019

0
1919
Toma Coconea - Red Bull X-Alps 2019

Cu doar câteva zile înainte de startul celei mai dificile curse de aventură din lume, Toma Coconea s-a antrenat pentru competiție în condițiile extreme din Munții Alpi. 

Ediția a noua Red Bull X-Alps va începe în mai puțin de o săptămână și se preconizează a fi cea mai dificilă din istorie. Condițiile meteo nefavorabile de- a lungul noului traseu care au dus la căderi masive de zăpadă în Munții Alpi, vor face această ediție a Red Bull X-Alps o adevărată provocare pentru fizic și psihic.

Începând cu 16 iunie, 32 de atleți din 20 de țări vor parcurge peste 1.138 de kilometri, în zbor cu parapanta sau în alergare, din Salzburg până la Monaco, cu 13 puncte de control desfășurate în 6 țări.

Noul traseu Red Bull X-Alps, cel mai dificil traseu din istoria de 16 ani a competiției, va face cursa extrem de dificilă atât pentru veterani, cât și pentru începători. Noile locații, cum ar fi Kronplatz, Davos, Muntele Titlis din Elveția și regiunea de vest a Alpilor Francezi, vor scoate sportivii de pe cărările marcate ale munților și le vor testa aptitudinile de navigare, rezistență și adaptabilitate de-a lungul celor 13 puncte de control: Salzburg – Gaisberg – Wagrain-Kleinarl – Aschau-Chiemsee – Kronplatz – Lermoos – Tiroler Zugspitz Arena – Davos – Titlis – Eiger – Mont Blanc – Saint Hilaire – Monte Viso – Cheval Blanc – Peille – Monaco

Pe 13 iunie 2019, abilitățile atleților vor fi testate pentru prima dată în acest an, în Prologul din Wagrain – Kleinarl. Această cursă de o zi va avea un impact direct asupra competiției – primii trei clasați vor câștiga câte un „Night Pass” – un instrument important din punct de vedere strategic, care le acordă o noapte competițională, putând trece peste perioada de odihnă obligatorie.

Prologul va fi transmis live, joi 13 iunie, pe pagina de Facebook Red Bull X-Alps, începând cu ora 10:45.

Startul în cea de-a noua ediție Red Bull X-Alps se va da pe 16 iunie din Piața Mozart în Salzburg, iar sosirea este programată la Monaco, după trecerea prin cele 13 puncte de control, sportivii având de parcurs un traseu de 1.138 de kilometri în zbor cu parapanta sau în alergare.

Urmărește-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicația interactivă 3D, pe redbullxalps.com/live-tracking, începând cu 16 iunie 2019. Aplicația de live tracking permite vizualizarea în timp real a întregii competiții, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet și permite monitorizarea constantă a condițiilor meteo înregistrate din Salszburg și până la linia de finiș din Monaco.

Citește și: AMI: „Fac mișcare pentru a mă menține și pentru a avea un echilibru în ceea ce privește stilul de viată.”

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.