Taie carbohidrați, arde calorii

0
142
Taie carbohidrați arde calorii

Să pierzi în greutate este o provocare, dar este și mai greu apoi să-ți păstrezi greutatea. Dar un nou studiu vine cu o soluție.

Fiecare început de an, început de lună sau zi de luni este momentul în care îți propui să începi să faci sport, să ieși la alergare și să ții dietă. Ușor de spus, mai greu de pus în practică.

Să pierzi în greutate poate fi uneori o motivație suficient de puternică pentru a face toate lucrurile de mai sus. Iar cercetătorii de la Boston Children’s Hospital, afiliat Universității Harvard, au găsit o soluție care să-ți facă misiunea mai ușoară.

Astfel, după ce au testat trei diete diferite care să ajute la ținerea greutății sub control, au ajuns la concluzia că o dietă mai săracă în carbohidrați duce la o ardere mai mare a caloriilor în mod natural și îți mai taie și din senzația de foame.

Studiul a fost făcut pe 146 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, care au pierdut cel puțin 10% din greutatea corporală înainte să participe la acest studiu.

Participanții au fost împărțiți în trei grupe de studiu și au avut un meniu cu 60%, 40% și 20% carbohidrați.

Cei care au avut în meniu doar 20% carbohidrați au ars cu 209 – 278 de calorii mai mult pe zi decât cei care au avut un meniu cu 60% carboidrați.

Diferențele au fost chiar mai mari față de cei care aveau un nivel foarte mare de insulină la începutul studiului, de până la 478 de calorii pe zi.

În urma unor teste hormonale s-a constatat că o dietă low-carb a contribuit și la scăderea poftei de mâncare.

Dacă te tentează dietă low carb și pe tine, sfatul nostru este să consuți înainte un specialist și, mai ales, să te consulți permanent cu el pe perioada în care ești la dietă. Și, desigur, dacă simți că nu-ți face bine să te oprești imediat.

Citește și: O zi de antrenament cu Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport în WRC

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.