Studiu: Femeile sunt, de la natură, mai în formă decât bărbații

0
185
fitness mag

Conform unui studiu al Univeristății din Waterloo, femeile au capacitatea de a procesa oxigenul mai rapid ceea ce le dă un avantaj în fața bărbaților când vine vorba de antrenament.

Un studiu recent în domeniul fitness-ului făcut de Universitatea din Waterloo contrazice opinia populară conform căreia bărbații ar fi mai atletici decât femeile în mod natural. Studiul în cauză a comparat absorbția de oxigen și nivelul de oxigen din mușchi pe un total de 18 tineri, atât băieți cât și fete, de vârste apropiate.

Proba de verificare a fost alergarea pe bandă, probă în care fetele i-au depășit pe băieți procesând oxigenul inspirat cu circa 30% mai multă eficiență.

Această capacitate de a procesa oxigenul mai repede ajută în reducerea de molecule care produc senzația de oboseală și percepția asupra efortului.

Pe scurt, femeile beneficiază de un sistem aerobic superior față de cel al bărbaților ceea ce va ajuta la eliminarea anumitor opinii negative legate de performanțele femeilor în diferite sporturi.

Citește și: 6 lucruri pe care trebuie să le încerci dacă ești pasionat de fitness

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.