Ștefan Floroaica: „Sportul te ajută să câștigi încredere în tine”

0
22719
Ștefan Floroaica

Ștefan Floroaica a fost „războinic” în primul sezon al emisiunii Exatlon. Are 26 de ani, iar în show-ul de la Kanal D a învățat multe lucruri noi despre el. 

5 luni în Republica Domincană, la Exatlon, în care a luptat pentru mâncare și casă alături de „Războinici” pentru premiul de 100.000 de Euro. Ștefan Floroaica a reușit să impresioneze pe toată lumea atât prin calitățile sale fizice, cât și prin personalitatea sa.

Așa că l-am luat și noi la întrebări….

Stefan Floroaica

Ce te-a determinat să te înscrii la emisiune?

Urmăream un show similar difuzat în Istanbul. La acel moment am vrut să mă înscriu să particip, dar nu a fost posibil pentru că nu cunoșteam limba. Un an mai târziu am auzit de „Exatlon”, am văzut că se face casting și m-am înscris. Am avut norocul să fiu selectionat la acest show care avea să-mi schimbe viata și la care, ghiciți ce?, știam limba! 🙂

Cum arăta o zi obișnuită în Republica Dominicană?

Zilele treceau greu și aveai timp să discuți tu cu tine însuți, să te regăsești. Te trezeai în jur de 6-7 dimineața, așteptai orezul, mâncai cât de încet puteai ca să pară că mănânci mai mult. Urmau 2-3 ore de așteptare până plecam la joc, partea cea mai bună a zilei pentru mine.

Apo ne întorceam în Camp și așteptam masa de la ora 6, evident tot orez pe care îl savuram la fel ca dimineața. Cam acesta era programul de zi cu zi. Între aceste activități era timpul acela “mort” care trecea foarte, foarte greu.

Ștefan Floroaica

Care a fost obstacolul tău favorit? Proba la care ai excelat cel mai mult?

Am avut mai multe trasee care mi-au plăcut. Cel mai mult am rezonat cu traseele dinamice, care aveau continuitate, cele pe care le făceai parcă dintr-o „explozie”. Unul dintre acestea a fost traseul galben, dar la început… până să fie modificat.

Între dueluri te mai antrenai pentru diversele probe pentru ați îmbunătăți perrformanța?

Da, m-am antrenat și am greșit pentru că am avut o febră la coapse care nu mi-a mai permis să am randament bun pe traseu. Alimentația conta foarte mult. Gramajul ăla de orez ne ajungea doar pentru probele de zi cu zi, nu și pentru un antrenament în plus. Chiar nu mai aveam energie. În schimb mă antrenam pentru proba de final. Culegeam niște nuci de cocos și aruncam ore în șir cu ele în palmieri și tot prost aruncam la probe. 🙂

Care a fost cel mai dificil lucru de la Exatlon?

Dificultatea este dată de cum alegi să privești lucrurile. Condițiile pentru mine n-au fost foarte dificile pentru că am încercat să mă pun în „pielea” unui om al străzii, care nu are ce mânca, nu are un acoperiș deasupra capului, n-are siguranța zilei de mâine… În schimb noi aveam mâncare la ore fixe, aveam acel acoperiș, aveam medici, aveam strictul necesar. Dacă ar fi să numesc ce a fost cel mai dificil, aș spune timpul.

Ștefan Floroaica

Cum arăta o zi de antrenament înainte de Exatlon și cum arată acum?

Alergarea este antrenamentul meu principal, este activitatea sportivă care mă relaxează cel mai mult și care mi se potrivește. Alergam și atunci și acum cu aceeași plăcere.

Cât de mult influența alimentația de acolo evoluția ta pe probele de la Exatlon?

O să pară ciudat, dar eram mai performant când nu câștigam restaurantele. Foamea scotea la suprafață o motivație puternică în noi, era acel instinct animalic.

Stefan Floroaica

De unde vine motivația ta de a face sport?

Nu-i o motivație, sportul face parte din mine. Pur și simplu mi-o cere corpul.

Care este, în acest moment, modul tău preferat de antrenament?

Cum am spus, alergarea este antrenamentul meu preferat combinat cu diverse exerciții făcute cu propria greutate. Încerc pe cât pot să mă feresc de gantere și aparate și să mă desfășor cât mai mult în natură.

Stefan Floroaica

Care este perioada preferată din zi pentru sport?

Pentru mine cel mai bun moment al zilei pentru antrenament este seara.

Sală sau outdoor?

Cu siguranță în natură.

Care este grupa de mușchi pe care o antrenezi cel mai mult?

Creierul, îmi place sa cred. 🙂

Ce ai în geanta ta de sport?

Nu am geantă de sport.

Stefan Floroaica

Cât de importantă este tehnologia când faci sport? Ai aplicații preferate? Muzică?

Tehnologia devine importantă atunci când faci sport de performanță și totul este calculat, dar la nivel de “plăcere” nu este așa importantă. În schimb îmi place să-mi pun căștile în urechi și s-o iau la fugă cât mă țin picioarele sau playlistul. J

Greutăți? Care sunt cifrele maxime la care ai ajuns pentru grupele diferite de exerciții?

Cel mai mult am ridicat 50 de kilograme pe brațul drept într-un exercițiu izometric. Asta se întâmpla pe vremea când practicam skanderbeg.

Cât de importantă este alergarea în programul tău de antrenament?

Pentru mine alergarea este principala activitate sportivă, apoi vine restul…

Stefan Floroaica

Ce înseamnă pentru tine “cheat day”?

Cheat day banuiesc că este ziua în care îți permiți să mănânci orice poftești. Ținând cont de asta la mine în fiecare zi este “cheat day”, dar compensez prin foarte mult sport.

Povestește-ne puțin cum e viața după Exatlon și care sunt planurile tale de acum încolo?

Pentru cei de acasă menționez că există viață și după „Exatlon”! Viața mea este la fel ca înainte, este adevărat, acum exista niște plusuri, beneficii dacă vreți, pe care le-am câștigat prin participarea mea la acest show. Am câștigat o notorietate pe care nu o intuiam, multă energie pozitivă de la oameni pe care nu îi cunosc și care mă opresc pe stradă cu o vorbă bună. Am cunoscut oameni minunați care mă susțin. În viitor vreau să urmez niște cursuri de actorie, este o fantezie mai veche de-a mea.

Pe parte de sport ce ți-ar plăcea cel mai mult să faci de acum încolo?

Pe plan sportiv îmi doresc să trec linia de finish a unei curse de tip IronMan și o voi face la un moment dat.

Ce poți să le spui cititorilor noștri care să-i motiveze să facă sport?

Le sugerez să facă mișcare de plăcere, să caute un sport care să le placă. Sportul te ajută să câștigi încredere în tine, să menții o sănătate bună atât psihică cât și fizică, îți dă energie, câștigi tinerețe.

Stefan Floroaica

Care sunt sfaturile tale pentru următorii concurenți de la Exatlon?

Aș avea atât de multe sfaturi, dar cred că fiecare trebuie să-și găsească singur puterea interioară să lupte pe traseu și cu sine. Dacă reușesc să o găsească restul va veni de la sine.

Iată și un scurt interviu în plank cu Ștefan Floroaica

Foto: Marooni

Citește și: FITNESS MAG Fit night out la BEAT45

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.