Start în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving cu doi români pe platforma de la 27 de metri

0
9234
Constantin Popovici - Red Bull Cliff Diving

După un an de pauză, din cauza pandemiei, Seria Mondială Red Bull Cliff Diving va fi reluată, iar pe platforma de la 27 de metri, alături de cei mai buni săritori de high diving din lume, vor urca și românii Constantin Popovici și Cătălin Preda.

Seria Mondială Red Bull Cliff Diving va începe anul acesta pe 12 iunie, cu o etapă inclusă în premieră în calendar, la Saint-Raphaël, în Franța, în total fiind programate 6 etape, două clasice, la Mostar, în Bosnia și Herzegovina, și la Polignano a Mare, în Italia. Celelalte etape complet noi sunt la Oslo, în Norvegia, Downpatrick Head, în Irlanda, și finalul de sezon care se va desfășura la Baku, în Azerbaidjan.

România va avea și anul acesta doi atleți care vor sări, de pe platforma amplasată la 27 de metri, alături de cei mai buni săritori de high diving din lume. După ce în 2019 a terminat pe locul 4 în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, Constantin Popovici va participa din nou la toate etapele din calendar, iar Cătălin Preda va lua startul cu un wild-card la cel puțin două etape, în Franța și Bosnia-Herțegovina.

Sezonul 2021 din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving se anunță unul extrem de disputat, toți cei 8 sportivi permanenți din competiția masculină având cel puțin o victorie de etapă în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume. Pe lângă aceștia, în Franța, la prima etapă, vor mai concura Cătălin Preda, care a terminat de două ori pe podium, și ucraineanul Oleksiy Prygorov, medaliat cu bronz olimpic în 2008.

Cătălin Popovici a terminat sezonul 2019 pe un excelent loc patru ținând cont că a nu a putut concura la 3 etape din cauza unei accidentări. În 2021, el este din nou printre cei 8 sportivi permanenți care vor participa la toate etapele.

„Sunt pregătit din punct de vedere fizic și mental și aștept cu nerăbdare prima etapă din Seria Mondială. Programul de pregătire a decurs bine și sper ca acest lucru să se vadă și în rezultatele din acest sezon. Îmi place mult calendarul și sunt pregătit să dau totul încă de la prima săritură. Singura mea dorință este să nu mă mai accidentez pentru că în rest sunt sigur că pot să-mi fac săriturile pe care mi le-am propus”, a spus Constantin Popovici.

Cu două clasări pe podium în Seria Mondială, Cătălin Preda și-a asigurat două wild card-uri în sezonul 2021. Sportivul român va începe sezonul în Franța și va participa și la etapa de la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, programată pe 28 august.

Catalin Preda

„A trecut foarte mult timp de când nu am mai avut competiții așa că de abia aștept să începem treaba. Sunt super încântat că am ocazia să particip în Seria Mondială și că startul de sezon e într-o locație atât de frumoasă. M-am antrenat în ultimele două săptămâni în Austria, la Area47, așa că sunt pregătit pentru prima provocare din 2021”, a spus și Cătălin Preda.

În competiția feminină, unde vor fi în premieră 8 sportive permanente, față de șase până acum, principala favorită rămâne Rhiannan Iffland, campioana en-titre. În pauza dintre sezoane, sportiva din Australia a sărit în premieră mondială într-o mină de sare, la Turda, în România, și dintr-un balon cu aer cald aflat în mișcare, în apele din țara natală.

Prima etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving se va desfășura în Franța, pe Coasta de Azur, la Cap Dramont, la câțiva pași de localitatea Saint-Raphaël.

Evoluția lui Constantin Popovici și a lui Cătălin în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving poate fi urmărită în direct sâmbătă, 12 iunie, începând cu ora 15:30 ora României, pe Telekom Sport și pe Red Bull TV, Facebook & YouTube.

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2021

12 iunie – Saint-Raphaël, Franța
14 august – Oslo, Norwegia
28 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina
12 septembrie – Downpatrick Head, Irlanda
26 septembrie –  Polignano a Mare, Italia
16 octombrie – Baku, Azerbaidjan

Foto: Red Bull Content Pool

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FITNESS MAG pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.