S-au redeschis sălile de fitness și în Italia

0
11421
S-au redeschis sălile de fitness și în Italia

Italienii pot face din nou sport la sală. Din 25 mai, cu un set de reguli foarte stricte, s-au redeschis sălile de fitness și în Italia.

Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de COVID-19, a început să ridice anumite restricții, iar din data de 25 mai, autoritățile din cele mai multe regiuni ale Italiei au permis redeschiderea sălilor de fitness și a piscinelor. Există și câteva zone unde aceste vor mai rămâne închise o perioadă cum ar fi Lombardia și Basilicata, unde pot fi deschise din 30 mai, respectiv 3 iunie.

Reprezentanții Ministerului Sporturilor, împreună cu specialiști în medicină și sănătate, au întocmit un set de reguli pe care toți cei care vor să meargă la sală, dar și personalul din săli, trebuie să le respecte.

Astfel, numărul de persoane care să intre în sală trebuie să fie limitat în funcție de spațiul sălii. Astfel, se acceptă intrarea unei persoane pentru fiecare 7 metri pătrați. Recomandarea este ca accesul să fie făcut doar pe bază de rezervări, pentru a avea un control exact al persoanelor care sunt în sală, dar și ulterior în cazul în care se constată un caz de COVID-19.

Trebuie păstrate obligatoriu, cel puțin 14 zile, toate datele referitoare la persoanele care au frecventat sala, a personalului prezent și pentru fiecare persoană trebuie să existe date de contact valabile.

La intrare se va măsura temperatura membrilor care vin la sală. De asemenea și personalul va fi verificat permanent.

Dezinfectarea spațiilor comune, a aparatelor, a ganterelor și al echipamentelor folosite după fiecare utilizaere.

Personalul sălii de fitness, inclusiv antrenorii personali, trebuie să poarte măști și mănuși. De asemenea, personalul trebuie să facă un instructaj cu toate măsurile de igienă și alte prevederi pe care membri trebuie să le respecte atunci când sunt la sală.

Accesul la zona de vestiare și dușuri va fi limitat pentru a se evita aglomerarea. De asemenea, dacă între dușuri nu sunt montate panouri de plexiglas trebuie păstrată o distanță de minimum 1,5 metri între două persoane care fac duș. Și în vestiare trebuie păstrată o distanță de cel puțin 1,5 metri între persoane.

La intrarea în sală, la vestiare și în fiecare zonă de lucru trebuie instalate dispozitive cu soluții dezinfectante. De asemenea, în toate zonele trebuie instalate coșuri de gunoi pentru măști și șervețele.

Este recomandată stabilirea unui traseu unic în interiorul sălii de fitness pe care să-l folosească toți membri pentru a evita trecerea haotică de la un aparat la altul și pentru a avea o evidență clară a echipamentelor folosite pentru a putea fi dezinfectate imediat. Dacă este posibil, se recomandă ca intrarea și ieșirea din sală să fie făcută prin zone diferite.

Încă nu este permisă deschiderea saunelor din complexele de fitness care dispun de o astfel de facilitate.

Membri clubului trebuie să folosească soluții dezinfectante pentru mâini la intrare și la ieșire și sunt obligați să poarte măști în spațiile comune, precum vestiare sau dușuri. Nu este obligatorie purtarea măștilor în timpul efectuării exercțiilor.

Trebuie păstrată o distanță de 2 metri față de o altă persoană care face exerciții și de 1 metru în general. În piscină poate intra o persoană la fiecare 7 metri pătrați.

Recomandarea este de a ajunge la sală în echipamentul de antrenament, cu excepția pantofilor sport, iar toate accesoriile (ceas, telefon, portmoneu, etc.) să fie păstrate într-o pungă, chiar dacă sunt lăsate la vestiar.

După antrenament, hainele folosite trebuie puse într-o pungă, iar recomandarea este să fie spălate separat față de restul rufelor.

De asemenea, fiecare membru trebuie să-și aducă propria sticlă de apă și să dezinfecteze temeinic fiecare obiect personal cu care intră în sală (telefon, saltea, gantere). Este recomandat, ca fiecare membru să folosească propria saltea și obligatoriu să vină cu prosopul său.

Măștile și șervețelele folosite trebuie aruncate într-o pungă sigilabilă.

Nu este recomandată utilizarea uscătoarelor comune din zona de vestiar și dușuri.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Sporturilor recomandă în continuare utilizarea platformelor onlione pentru antrenamente la distanță.

Exercițiile în aer liber nu mai sunt restricționate, parcurile au fost redeschise și, de asemenea, se poate călători în aceeași regiune pentru a ajunge la munte sau la cea mai apropiată plajă pentru a face sport.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.