S-au redeschis sălile de fitness și în Danemarca

0
9142
S-au redeschis sălile de fitness și în Danemarca

În urma măsurile de relaxare adoptate de autoritățile din Danemarca, începând de luni, 8 iunie, se pot redeschide sălile de fitness, piscine și alte centre sportive.

Autoritățile daneze au luat măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea epidemiei de COVID-19, iar în urma măsurilor s-au înregistrat mai puțin de 12.000 de cazur de persoane infectate și un număr de 593 de decese.

După aproape trei luni de la instituirea acestor măsuri, Danemarca se află în faza de relaxare a măsurilor, iar începând din această săptămână se pot redeschide din nou sălile de fitness, piscinele și centrele sportive.

Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei, a făcut anunțul printr-un comunicat de presă, ca parte a programului de ridicare a restricțiilor care a început pe 15 aprilie. Astfel, pot fi redeschise din această săptămânâ centrele de fitness, sălile de sport, terenurile de sport, locurile de joacă și orice alte centre sportive indoor care până acum nu putea fi încă deschise. De asemenea, tot de luni, 8 iunie, este permisă și redeschiderea piscinelor și a centrelor de înot.

Printre măsurile luate în prima fază sunt restricționarea numărului de persoane în funcție de spațiul fiecărei săli și reguli stricte de igienă. De asemenea, este recomandat ca fiecare membru, în măsura posibilităților, să vină la sală cu echipamente personale, precum salteaua pe care face exerciții. Dacă acest lucru nu este posibil, echipamentul respectiv trebuie dezinfectat după fiecare utilizare.

În piscine numărul de persoane este limitat, fiecare persoană având alocat un spațiu de patru metri pătrați.

Același spațiu de persoană este alocat și în sălile de fitness și alte centre de sport. Greutățile și celelalte aparate din sala de fitness trebuie dezinfectate după fiecare utilizare. Studiourile de yoga trebuie să ceară membrilor să vină cu echipamentul personal.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.