S-a deschis Acumen Sport, primul centru complet de antrenament pentru atleții din România

0
275

De astăzi, în București, există primul centru din România care permite pregătirea pe toate planurile a sportivilor de la noi din țară iar numele său este Acumen Sport România. 

Centrul Acumen Sport de la București reprezintă o extindere a francizei argentiniene Acumen care are în spate o experiență de mai bine de un deceniu în pregătirea completă a sportivilor iar asta se vede în aria mare de acoperire a acestui centru. El oferă pregătire fizică, mentală, cognitivă, senzorială și vizuală la cel mai înalt nivel. La evenimentul de lansare au participat mai multe oficialități, printre care și ambasadorul Republicii Argentina, și personalități din lumea sportului.

„Vorbim de antrenamente individuale atât pentru fiecare sport în parte, cât și pentru fiecare sportiv în parte,” a declarat Valentin Brezeanu, director general Acumen Sport România. „Programul de antrenament Acumen în centrul nostru va fi personalizat în funcție de nevoile și obiectivele fiecărui sportiv. Și vorbim de obiective finale, obiective mari, de la admiterea sportivului în lotul național sau pregătirea pentru un transfer internațional, până la câștigarea campionatelor europene și mondiale și, de ce nu, medalii de aur la olimpiade.”

Sistemul de antrenament Acumen se bazează pe elemente de neuroștiință și bio-psiho-educație și are drept fundament doi piloni principali. Primul pilon constă în conștientizarea nivelului sportivului, stabilirea de obiective și antrenamentul în vederea atingerii acestora. Parcursul începe cu o etapă de auto-observare și evaluare și continuă cu trasarea clară a țintelor, o strategie solidă de conștientizare și antrenamentul tuturor elementelor care formează pachetul complet al unui sportiv de succes.

„Acest tip de antrenament, o îmbinare între fizic și mental, reprezintă o noutate în țara noastră. Bine că se întâmplă treaba asta, sper să și prindă, să atragem lumea și să dezvoltăm”, a declarat Mihai Stoichiță, director tehnic la FRF.

Cel de-al doilea pilon constă într-o organizare extrem de riguroasă a tuturor informațiilor tehnice, practice și audiovizuale pe o platformă online. Sportivul are acces în permanență la această platformă, de pe orice dispozitiv conectat, ceea ce ajută la o optimizare a comunicării și a timpului petrecut la antrenamente. În cei peste 12 ani de activitate, în centrele Acumen Argentina s-au antrenat zeci de sportivi de performanță, printre care Radamel Falcao, Teófilo Gutiérrez, Guillermo Coria (tenismen) sau Esteban Guerrieri (pilot de turisme).

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.