România va avea în premieră un sportiv la toate etapele din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

0
56

Constantin Popovici este printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume care vor concura în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

România va avea în premieră un sportiv la toate etapele sezonului din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Cu trei evoluții foarte bune la etapele din 2018 și un rezultat excelent la Cupa Mondială din Abu Dhabi, Constantin Popovici s-a calificat printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume și va participa anul acesta la toate cele 7 etape din calendarul oficial. Sezonul 2019, care va începe pe 13 aprilie, are 7 etape, dintre care trei sunt complet noi în calendar.

“Am început deja antrenamentele deoarece anul acesta voi participa atât la concursurile de 10 metri, pentru că îmi doresc mult să concurez la Jocurile Olimpice, cât și la etapele de high diving, ceea ce nu a mai făcut niciun sportiv român până acum”, a spus Constantin Popovici.

La fel ca anul trecut, pe lista săritorilor cu wild card se mai află și Cătălin Preda. Sportivul român a avut un debut fantastic în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume, reușind să termine pe podium la debutul în Seria Mondială. Cătălin Preda va concura la etapele din Italia și Portugalia, programate în luna iunie.

Cel de-al 11-lea sezon al competiției de high diving va avea trei etape complet noi. Prima este la El Nido, în Filipine, iar celelalte două sunt la Dublin, în Irlanda, și Beirut, în Liban. Alături de cele trei, în calendar au rămas etapele din Italia, la Polignano a Mare, Portugalia, pe Insulele Azore, Bosnia și Herțegovina, la Mostar, și Spania, la Bilbao.

“Este un calendar interesant și mă bucur că voi avea ocazia să concurez la toate etapele. Dintre cele noi cred că cea mai spectaculoasă va fi în Filipine și mă voi pregăti intens pentru această etapă. Sunt și etape la care am mai participat și asta îmi dă încredere că voi avea un sezon bun alături de ce mai buni high diveri din lume”, a continuat Popovici.

Lupta pentru trofeul King Kahekili în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume va începe pe 13 aprilie în Filipine și se va termina pe 14 septembrie, în Spania, la Bilbao, luna iunie fiind singura cu două etape programate.

La startul ediției din acest an vor fi sportivi din 18 țări, la masculin și feminin, care vor concura la toate cele 7 etape. În competiție, săriturile în apă sunt programate de la o înălțime de 27 de metri, de aproape trei ori mai mult decât în competiția olimpică, iar înainte de intrarea în apă sportivii ating o viteză de peste 85 km/h.

“În funcție de posibilitățile de antremanet pe care le voi avea îmi doresc să vin și cu o săritură complet nouă la una dintre etape. Este foarte important acest lucru pentru a-mi crește coeficientul și sunt încrezător ca acesta va fi cel mai bun al din cariera mea de până acum”, a mai adăugat sportivul român.

Cei 10 sportivi care participă la toate etapele în 2019 sunt campionul de anul trecut Gary Hunt, Steven Lobue, Jonathan Paredes, Michal Navratil, David Colturi, Kris Kolanus, Andy Jones, Blake Aldridge, Oleksiy Prygorov și Constantin Popovici.

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2019

13 aprilie – El Nido, Palawan, Filipine
12 mai – Dublin, Irlanda
2 iunie – Polignano a Mare, Italia
22 iunie – São Miguel, Insulele Azore, Portugalia
14 iulie – Beirut, Liban
24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina
14 septembrie – Bilbao, Spania

Calendar Red Bull Cliffdiving

Citește și: Piloții Audi s-au antrenat pentru un nou sezon în Lanzarote

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.