România va avea din nou echipă la Finala Mondială Red Bull Neymar Jr’s Five din Brazilia

0
154
Finala Mondială Red Bull Neymar Jr’s Five

Red Bull Neymar Jr’s Five, cel mai mare turneu global de fotbal 5-la-5, revine în 2019 cu etape de calificare în 9 orașe din România și Moldova.

După Tao United, câștigătoarea din 2017 a Finalei Mondiale, și ABC United în 2018, se caută din nou echipa care să reprezinte România la acest turneu unic. Înscrierile se deschid pe data de 1 martie.

România are din nou ocazia să trimită cea mai bună echipă de fotbal 5-la-5 la turneul final Red Bull Neymar Jr’s Five din Brazilia. Cel mai mare turneu de fotbal 5-la-5 din lume a ajuns la a patra ediție în care vor participa echipe din peste 40 de țări de pe 6 continente. Finala Mondială este programată în luna iulie la Instituto Projeto Neymar Jr, în Brazilia.

România a participat la toate edițiile de până acum, Turneul Final din 2017 fiind unul memorabil. Echipa TAO United a jucat finala cu Anglia reușind să se impună în prelungiri, cu golul de aur, după ce la finalul celor 10 minute scorul a fost de 0 la 0. Jucătorii români s-au întâlnit apoi cu Neymar Jr și la centrul de pregătire a celor de la Paris Saint-Germain pentru un moment unic în viață.

Neymar Jr, care a împlinit de curând 27 de ani, se află în faza de recuperare după o accidentare, dar este pregătit să se lupte pentru trofeul din Champions League alături de echipa Paris Saint-Germain, dar și să facă spectacol acasă la el în turneul final Red Bull Neymar Jr’s Five.

Red Bull Neymar Jr’s Five are un concept unic în lumea fotbalului și la turneu se pot înscrie echipe de câte 5 – 7 jucători cu vârsta cuprinsă între 16 – 25 de ani, fiecare echipă putând titulariza, conform regulamentului, și maximum doi jucători peste 25 de ani.

Nu există portar, iar un meci durează 10 minute sau până când una dintre echipe nu mai are jucători pe teren, deoarece de fiecare dată când o echipă înscrie, cealaltă echipă pierde un jucător.

În afara trofeului Red Bull Neymar Jr’s Five, câștigătorii Finalei Mondiale vor avea ocazia să joace și un meci împotriva jucătorului de la PSG și a echipei sale, așa cum au făcut și românii de la TAO United, în 2017.

În România înscrierile se deschid pe 1 martie și se pot face pe site-ul oficial al competiției.  Prima etapă se va disputa în București pe 30 – 31 martie, turneul de calificare continuând apoi în alte 8 orașe: Pitești, Timișoara, Brașov, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Chișinău, în Moldova.

“Vreau să aduc împreună jucători din întreaga lume pentru a celebra o pasiune comună: fotbalul! Este o competiție spectaculoasă, rapidă și tehnică, care se desfășoară în țări de pe șase continente, inclusiv Brazilia, la mine acasă, și Franța, unde eu joc pentru Paris Saint-Germain. Abia aștept să cunosc finalistele din 2019”, a spus Neymar Jr.

Finala națională este programată în luna iunie la București unde echipele câștigătoare ale etapelor de calificare se vor lupta pentru un loc în Finala Mondială.

Citește și: Cum să te antrenezi ca pilotul de Formula 1 Max Verstappen

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.