România mizează pe mai mult de zece medalii la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon de la Cheile Grădiștei

0
138

Federația Română de Triatlon se așteaptă ca lotul național să câștige mai mult de zece medalii la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon, ce se va desfășura la Cheile Grădiștei, în perioada 26-28 ianuarie.

“Avem încredere în sportivii noștri și contăm pe un număr semnificativ de medalii la competiția regină a triatlonului de iarnă, sport tânăr, practicat anual de tot mai mulți români. Avem un lot ce grupează cei mai talentați sportivi din mai multe discipline principale – triatlon, schi alpin, biatlon și schi fond – cu 10 participanți la Elite, patru Juniori , un Para-triatlonist și 38 de înscriși la Age Group. Ne dorim ca ceastă premieră națională – organizarea Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon la Cheile Grădiștei – să fie un pas decisiv în demersul nostru de a atrage atât practicanți cât și spectatori și a deschide și mai mult porțile acestui sport.” – Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Anul 2017 a adus 25 de competiții în calendarul oficial al triatlonului românesc, în creștere față de cele 19 evenimente ale anului 2016.

Lotul României, format din cei mai talentați sportivi ai momentului, a intrat, în luna decembrie, în cantonamentul de pregătire pentru Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, găzduite în premieră de România, în ianuarie 2018.

Sute de sportivi din zeci de țări sunt așteptați la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triatlon, organizat, în premieră pentru sportul românesc, în țară, la Cheile Grădiștei.

Citește și: Vrei să-ți reintri în formă în 2018? Avem soluția!

România intră într-un club select al țărilor ce organizează Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, după ce edițiile anterioare au fost găzduite de Austria și Canada.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Competiția va include categoriile Elite, U23, Junior, Paratriathlon și Age Group.

Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon are ca oboectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale.

Alex Ciocan îți spune, în cel mai nou număr al revistei RUNNING MAG / FITNESS MAG, cum să ataci proba de ciclism la triatlonul de iarnă. Revista este disponibilă acum în rețeaua de magazine Inmedio și la centrele de presă din Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Cu un simplu click pe copertă poți cumpără și versiunea digitală de pe platforma Paydemic. 
Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.