[INTERVIU] Randi: „în studio îmi simt creativitatea zgândărită, în sală îmi simt corpul viu și pe scenă îmi trezesc spiritul!”

0
11282
Randi

Randi face sport în fiecare zi și dacă la început era motivat de dorința de a fi în formă, încet, încet, sportul a devenit un stil de viață pentru el. 

Andrei Ropcea, cunoscut sub numele de scenă Randi, a împlinit anul acesta 38 de ani și este într-o formă fizică excelentă. Are propria casă de producție, Famous Production, lansează hit după hit, iar sportul face parte din rutina sa zilnică. Și tocmai despre această parte din viața sa am povestit cu Randi pentru fitnessmag.ro.

Studioul de înregistrări, scena de concerte sau sala de fitness. Unde te simți cel mai bine?

Cred că în studio îmi simt creativitatea zgândărită, în sală îmi simt corpul viu și pe scenă îmi trezesc spiritul! Greu de ales un loc preferat…

Randi

Ce te motivează pe tine să faci sport? Ce alte activități fizice mai ai în program?

Mie îmi place efortul fizic! A devenit o obișnuință și o nevoie! La început mă motiva dorința de a trăi sănătos, de a fi în formă, însă acum pur și simplu e un mod de a trai! Nu mai merg la sală, pentru că am tot ce-mi trebuie acasă. Pentru mine e esențial sportul și a devenit un lucru de care am nevoie pentru a putea funcționa normal! Din când în când mai fac cardio și bicicletă pe străduțele de lângă mine.

Ce înseamnă pentru tine un stil de viață sănătos?

Sănătatea începe în minte, cred eu! Fără o gândire sănătoasă și echilibrată, nu cred că poate fi vorba de un trai sănătos. Bineînțeles că dacă ești prezent și conștient de ce se întâmplă cu tine și trupul tău, nu o să te neglijezi niciodată.

Cum reușești să faci loc pentru activitățile sportive în programul tău și ce te motivează să nu renunți la această activitate?

Funcționez deja ca un roboțel care se trezește dimineața și primul gând e ”ce grupă lucrezi azi?” Mereu găsesc timp pentru sport, pentru că sportul mă ține tânăr și ar fi ridicol să nu profit cât pot.

De câte ori faci sport într-o săptămână?

Fac sport zi de zi și din când în când, sar coarda, fac HIIT sau bicicletă.

Articolele de pe FITNESS MAG se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii din România. 

Cum arată programul tău de antrenament dintr-o săptămână?

Pai, în fiecare săptămână trebuie să trec de cel puțin o dată prin toate grupele musculare! Nu sunt atât de organizat încât lunea să fie mereu pentru piept și vinerea pentru picioare, însă nu ratez niciodată să bifez fiecare mușchiuleț.

Randi

Care este perioada din zi preferată pentru sport?

Dimineața pe burta goala fac mereu sport! Ard mai multe grăsimi și mă simt și mai ușor după!

Sală sau outdoor?

O sală outdoor ar fi pentru mine perfecțiunea! Dacă se poate, să fie și o pădure foarte aproape, ca să am oxigen din plin.

Care a fost cel mai tare loc unde ți-ai făcut antrenamentul?

Am făcut sport în tot felul de locuri, dar cred că preferatul meu e un balcon din insula Phi Phi, unde mi-am agățat tot felul de elastice și am făcut sport la apus.

Te-a ajutat în cariera ta faptul că ai avut mereu o viață activă?

Cariera mea m-a ținut în priza și am rămas acolo pentru că am știut să compensez și să repar prin sport anumite lipsuri.

Care este, în acest moment, modul tău de antrenament preferat?

Modul relaxat! 🙂 Am de ani de zile cam același stil și habar nu am cum se numește sau cum să-l clasific! Pot spune că nu lucrez, de ceva ani, pentru masa musculară, ci mai degrabă pentru definire și rezistență.

Care este grupa de mușchi pe care o antrenezi cel mai mult?

Nu am așa ceva. Îmi place să cred că nu neglijez nici o parte a corpului și lucrez la fel de conștiincios fiecare grupă.

Care este exercițiul tău preferat?

HIIT-ul mă face sa mă simt în formă! Nu îl fac des, pentru că nu cred că e sănătos dacă abuzez, însă după ce termin o sesiune, ma simt ca un învingător.

Greutăți? Care sunt cifrele maxime la care ai ajuns pentru grupele diferite de exerciții?

Cum spuneam mai sus, nu mai trag de ceva vreme pentru masa musculara și în cazul ăsta, nu am nevoie să încarc foarte mult! Nu depășesc 70 kg la piept sau picioare, 18 kg pentru biceps.

Cum te antrenezi atunci când ajungi într-un loc nou, în care nu ai mai fost vreodată?

Improvizez mult! Îmi place să găsesc soluții și în camerele de hotel cele mai mici, să îmi găsesc poziții în care sa pot sa lucrez eficient! Îmi iau elasticele cu mine peste tot, pentru cazurile în care nu exista o sala de fitness in acel loc.

Cum te antrenezi atunci când ești în turnee?

In-house! Sunt un expert în adaptarea spațiului pentru a obține mă măcar o jumătate de oră de sport bine făcut.

Ce este mai important: să faci sport sau să ții dietă?

Important e să faci din amândouă un obicei, în așa fel încât dieta să devină un mod regulat de a mânca și sportul să devină probabil singura dependență care face bine.

Ce suplimente folosești în completarea dietei tale?

Iau din când în când aminoacizi și shake-uri de proteine! În rest, mai încerc glutamină si citrulină înainte de antrenament.

Randi

Ce ai în geanta de sport?

Cam nimic, pentru ca nu trebuie să mă deplasez pentru sport! 😏

Cât de importantă este pentru tine tehnologia, când faci sport? Ai aplicații preferate?

Când fac sport, fie ascult muzică, fie îmi pun un film la proiector, așa ca tehnologia, în legătură cu sportul, se rezumă la asta! Uneori mai fac programe care se găsesc pe youtube.

Un playlist preferat?

Nu am! Încerc de toate, pentru că am nevoie de diversitate în mintea mea.

Ce înseamnă pentru tine „cheat day”?

Nu am avut niciodată așa ceva! Îmi place să mănânc lucruri sănătoase și nu am pe cine și de ce sa înșel! 🙂

Ce poți să le spui cititorilor noștri încât să-i motiveze să facă sport și să-și schimbe stilul de viață?

Să înțeleagă  ca acea expresie: ”viața e scurtă”, e spusă de cele mai multe ori ca un argument pentru a trăi haotic! Viața poate fi lungă și frumoasă dacă ai grijă ca mintea ta să fie la fel de sănătoasă ca si trupul! Așa că ne vedem in parc!

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FITNESS MAG pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.