Piloții de uzină BMW se antrenează acasă

0
9188
Piloții de uzină BMW se antrenează acasă

Antrenamente de fitness, Sim-Racing, program cu familia și timp pentru hobby-uri. Piloții de uzină BMW au un program intens și în această perioadă când trebuie să stea acasă.

#staiacasă, recomandarea făcută în întreaga lume pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus, este urmată și de piloții de uzină BMW. În loc să concureze pe circuitele din întreaga lume, aceștia sunt acasă acum și respectă recomandările autorităților.

Dar asta nu înseamnă că nu au un program intens. Antrenamente de fitness, Sim-Racing, timp petrecut cu familia și pentru hobby-urile personale. Pentru un pilot de curse forma fizică este esențială în competiții așa că toți piloții BMW își continuă antrenamentele și acasă.

Pilotul german Marco Wittmann, de două ori campion în Campionatul German de Turisme DTM, se antrenează în fiecare zi pentru a fi în formă maximă atunci când se va relua sezonul.

„Mă antrenez în fiecare zi. Anduranță, exerciții de forță, de coordonare și antrenamente mentale. Chiar dacă încă nu știu când se va relua acest sezon este foarte important să fiu pregătit pentru prima cursă, indiferent când se va desfășura”, spune Marco Wittmann.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Wittmann (@wittmannracing) on

Și pentru austriacul Lucas Auer, nou venit în echipa BMW, antrenamentele sunt în prim plan în această perioadă.

“Am două sesiuni de antrenamente pe zi și asta mă ajută să trec mai ușor peste această perioadă. Am tot echipamentul acasă și pun accent în special pentru exercițiile care îmi solicită tot corpul în același timp și îmi antrenez mușchii gâtului, foarte importanți când ești la volan într-o cursă”, spune și Lucas Auer.

Lucas Auer

Pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, piloții BMW au și susținerea antrenorilor din cadrul Institutului Formula Medicine de la care primesc antrenamente personalizate pentru a-și atinge obiectivele propuse.

Astfel, Dan Harper, juniorul BMW Motorsport, se antrenează de cinci ori pe săptămână, acasă în Irlanda de Nord, după un plan pus la punct de antrenorii de la Formula Medicine.

Dan Harper

Și germanul Max Hesse urmează planurile de antrenament primite de la Institutul Formula Medicine pentru a fi în cea mai bună formă la prima cursă de pe Nürburgring-Nordschleife.

Max Hesse

Canadianul Bruno Spengler, care concurează pentru echipa BMW Team RLL în campionatul IMSA WeatherTech SportsCar Championship , participă inclusiv la competiții online pe bicicletă.

„Antrenamentul pe bicicletă este incusl în programul meu și pot face asta și acasă. Mai mult, prin intermediul platformei Swift, pot concura împreună cu prietenii mei. Sunt curse foarte solicitante, dar ne distrăm la maximum”, spune Bruno Spengler.

Bruno Spengler

Desigur, Bruno Spengler se antrenează și în sala de forță pe care o are amenajată acasă, la fel ca toți ceilalți piloți BMW.

Același lucru îl face și Sheldon van der Linde, pilotul BMW din DTM, care este acasă în Africa de Sud.

“Mă simt acum mai în formă ca niciodată și pauza aceasta “forțată” m-a ajutat să mă concentrez doar pe antrenamentele mele de forță”, a spus și Sheldon van der Linde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sheldon van der Linde (@sheldonvanderlinde) on

În afara antrenamentelor fizice, piloții BMW se antrenează și pe simulator. Ținând cont de situația în care ne aflăm, cursele virtuale au devenit foarte populare și pe lângă faptul că îi ajută pe piloți să-și antreneze concentrarea ele sunt și un mijloc excelent de a păstra contactul cu fanii.

BMW Sim Racing

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.