O zi de antrenament cu Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport în WRC

0
253
Thierry Neuville

În 2019, împreună cu Hyundai Motorsport, Thierry Neuville atacă din nou titlul mondial și pentru a face față provocărilor din mondialul de raliuri trebuie să fie în cea mai bună formă fizică.

Thierry Neuville concurează în Campionatul Mondial de Raliuri din 2009 și în ultimele patru sezoane a terminat de fiecare dată pe locul secund în clasamentul general.

Belgianul a terminat pe doi în Raliul Monte-Carlo, prima etapă din 2019, la doar 2,2 secunde în spatele lui Sebastien Ogier. În acest sezon mai sunt programate alte 13 etape pe zăpadă, gheață, asfalt și macadam, și, cel mai probabil, pregătirea fizică a piloților va face în final diferența.

Thierry Neuville

Iată care sunt punctele pe care pune accent Thierry Neuville în antrenamentele sale. Iar dacă ești cumva și tu pilot de raliuri nu ezita să faci asta acasă, la sală sau în parcul de service 😉

Anduranță

Sari pe un cauciuc în timp ce îți întinzi brațele, folosind a bandă elastică. Îți antrenează rezistența, coordonarea dintre brațe și picioare și precizia. Asta ținând cont că Neuville nu se poate uita la pedale în timp ce pilotează.

Se execută 2 seturi a câte 20 de repetări

Rezistență

Mișcări controlate cu un volan la care s-au atașat greutăți, în timp ce stai în scaunul de curse. În felul acesta, Neuville își antrenează mușchii spatelui. De asemenea, are nevoie de aderență și forță în brațe în timp ce pilotează pe probele speciale.

Se execută 4 seturi a câte 20 de repetări

Thierry Neuville

Core training

Fă plank pe roata unei mașini și apoi fă mișcări controlate de la stânga la dreapta. Antrenamentul pentru abdomen este întotdeauna o idee bună pentru că îți oferă echilibru și îți întărește tot corpul. Atunci când este la volan, Neuville are nevoie de umeri puternici pentru a rezista tuturor solicitărilor din cockpit.

Se execută 4 serii a câte 20 de repetări

Thierry Neuville

Reacții rapide

Prinde o minge de tenis în timp ce ții greutăți și ai privirea ațintită în față. Neuville face acest exercițiu în timp ce stă în balans pe o minge Bosu. În acest fel pilotul belgian își testează viteza de reacție și vederea periferică. Desigur acest antrenament întărește și mușchii umerilor.

Se execută 4 serii de câte 30 de secunde.

Thierry Neuville

Viteză

Rotește un dispozitiv special – numit power loop – în timp ce stai în balans pe un cauciuc de mașină. Acasă poți să folosești două greutăți. Neuville își antrenează astfel viteza de reacție în mâini, echilibrul și, desigur, rezistența.

Se execută 2 serii a câte 90 de secunde.

Acuitate vizuală

Neuville folosește pentru asta un aparat numit Batak. Este un cadru pe care sunt montate mai multe lumini care se aprind la viteze și intervale diferite. Se sting dacă apeși pe ele și contează foarte mult viteza de reacție. Dacă vrei să faci asta acasă, pune niște post-it-uri cu numere pe perete și roagă pe cineva să-ți strige ce număr să atingi.

Acest exercițiu testează și îmbunătățește viteza de reacție și vederea periferică. De asemenea îmbunătățește coordonarea mână – ochi, esențială în lumea sporturilor cu motor.

Se execută 3 serii a câte 50 de atingeri corecte, sau contra timp cu număr impus de atingeri.

Echilibru

În timp ce stai în echilibru pe o minge de fitness, îndoaie și întinde piciorul stâng. În același timp ține în mână o greutate și rotește-o ca și când ar fi un volan. Două benzi elastice adaugă un plus de rezistență. Prin acest exercițiu, Neuville își antrenează piciorul stâng, cel cu care frânează.

Se execută 4 serii a câte 30 de secunde.

Thierry Neuville

Neuville, 30 de ani, este convins că pregătirea fizică este extrem de importantă, mai ales atunci când diferențele între piloții de top sunt de doar câteva secunde.

“Un raliu te solicită foarte mult. Sunt trei zile în care concurezi la limită pe probe speciale de macadam, asfalt , zăpadă și gheață. Ai viteze medii de peste 120 km/h pe probele speciale. Uneori sari zeci de metri peste o cocoașă. Trebuie să ții mașina sub control, să fii atent la tot ce se întâmplă și să iei cele mai bune decizii în fracțiuni de secundă. Pentru că în acest sport, o zecime de secundă face diferența”, a spus Thierry Neuville.

Campionatul Mondial de Raliuri este transmis în România de Telekom Sport.

Citește și: Jason Momoa: „Mă trezesc în fiecare zi de parcă ar fi Crăciunul. Fericit și plin de energie.”

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.