Motivație sau invidie?

0
319
Motivație sau invidie

Pe tine ce te motivează să faci sport, să mergi la sală, să ieși din zona ta de confort?

De fapt, nu, întrebarea corectă ar fi: pe tine ce te motivează să faci ceea ce faci la muncă, de exemplu?

Am impresia că între motivație și invidie este uneori o linie foarte, foarte subțire și, de cele mai multe ori, e mai ușor să fii invidios decât să fii motivat să devii mai bun, să faci mai mult, să obții performanțe mai bune.

E mai ușor să fii invidios pentru că asta presupune să nu faci nimic. Doar notezi performanța colegului sau a adversarului și, evident, începi să cauți diverse motive pentru care tu nu ai putut să obții același lucru, precum și motive prin care să subestimezi performanța respectivă.

În sport, din fericire, invidia te ține pe loc. Nu te lasă să progresezi, practic te scoate din ring. Și tocmai de aceea, marii sportivi sunt motivați de succesele altora. Pentru a le depăși.

Un loc doi îi motivează mai mult decât o victorie și, uneori, eșecurile sunt mai bune decât un succes. Pentru că îndârjirea cu care te pregătești pentru următoarea competiție te ajută să devii mai bun, mai puternic.

Și asta înseamnă că vei ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu o medalie de aur la gât. Și nu există senzație mai plăcută decât aceasta, pentru un sportiv.

Și tocmai de aceea este important și pentru tine să te dai jos de pe canapea, să tragi de tine, să închizi Netflix-ul și să ieși la sală, la alergare sau la orice te scoate din zona de confort.

Să te lași motivat de performanțele colegilor de sală sau de cele ale prietenilor din grupul de alergare. De sportivii care obțin rezultate. Pentru că asta te ajută și pe tine în tot ce ți-ai propus să faci.

Cu tot ce facem la FITNESS MAG, ne-am propus să te motivăm. Să găsești exemplele de care ai nevoie pentru a te apuca de sport sau pentru a nu renunța.

Să înlocuiești pur și simplu invidia cu motivația.

Pentru un stil de viață sănătos. 😉

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.