Mira: „Sportul îmi oferă un echilibru atât psihic, cât și fizic”

0
523
Mira

Dacă vrei să ai o apariție energică pe scenă, trebuie să ai în spate numeroase ore de antrenament. Mira știe asta și, pentru a se menține în formă, merge la sala de fitness și iese la alergare.

Chiar dacă pare că nu are nevoie de antrenamente, Mira a început să includă mersul la sală și ieșitul la alergare în programul săptămânal, program care se completează perfect cu cariera ei în domeniul muzical.

Ascultă în căști Martin Garrix, Skrillex, Major Lazer sau David Guetta, iar nouă ne-a povestit câteva lucruri despre programul ei de antrenament.

Mira

Ultimul single este Ce-o Fi, o Fi alături de Vescan, single care a trecut deja de 24 de milioane de vizualizări pe YouTube. Asa că dă-i play și citește mai departe.

Alimentație

Chiar dacă sunt la vârsta când chiar aș putea mânca orice, la orice oră, am adoptat un stil de viață sănătos și asta începe în primul rând cu alimentația. Diminețile mi le încep de obicei cu un bol de cereale integrale cu iaurt, iar pentru un plus de savoare adaug fructe de pădure. La prânz mă mai răsfăț cu câte o ciorbă tradițională și nu aș putea refuza niciodată o porție de paste cu creveți. La cină prefer întotdeauna o bucata de vită la grătar cu o salată. Îmi plac foarte mult și legumele crude, pe care am ajuns să le mănânc ca pe un snack între mesele principale.

Mira

Hidratare

Îmi plac foarte mult sucurile naturale și le-am inclus în meniul meu zilnic. În zilele cu antrenamente, apa este elementul principal al hidratării mele. Mai ales după antrenament, jumătate de litru este consumată obligatoriu. Sunt foarte atentă la semnalele pe care mi le transmite organismul meu în perioadele de efort și am întotdeauna o sticlă cu apă la mine când sunt la sală sau ies la alergare.

Mira

Kit de antrenament

Niciodată nu-mi lipsesc apa, prosopul, hainele de schimb și încălțămintea-sport, care pentru mine este foarte importantă. Am echipament diferit, pentru alergare și pentru sală, și principalul criteriu este să mă simt cât mai confortabil în el și să mă ajute să-mi îmbunătățesc performanțele.

Mira

Încălzire

Asta este partea cea mai ușoară, dar și cea mai importantă a unui antrenament. Am înțeles rapid că nu pot începe o alergare fără să mă încălzesc înainte. Nu este indicat să intri în forță la sală pentru că riscul unei accidentări este foarte mare. Sportul trebuie să-ți facă plăcere și să te ajute să ai o viață frumoasă. O accidentare te împiedică să faci sport și ar putea chiar să te facă să renunți, iar eu sigur nu-mi doresc așa ceva.

Stretching

După un workout intens, mă ajută să mă relaxez. Îmi dă o stare de bine și recomand tuturor să nu plece de la sală fără o sesiune de stretching. Este la fel de important ca programul de încălzire și te ferește de accidentări.

Mira

Motivație

Eu am promovat mereu și o să promovez întotdeauna un stil de viață sănătos, iar prin asta mă refer și la sport. În viața mea, sportul joacă un rol foarte important. De-a lungul carierei am observat acest aspect, sportul oferindu-mi un echilibru atât psihic, cât și fizic. Deși pare ușor, pe scenă efortul fizic depus este foarte mare în momentul în care realizezi o coregrafie. Fără o condiție fizică bună, este foarte greu să reziști în concerte, iar cântatul devine o problemă. Repetițiile pentru o coregrafie sunt foarte solicitante și este important să fii în formă maximă pentru a putea da totul pe scenă. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu cea mai bună și asta mă motivează să dau totul, indiferent de ceea ce fac.

Gadgeturi

Totul este mai ușor și mai frumos când ascult muzică. Așa că gadgetul cel mai important pentru mine este iPod-ul. Ascult muzică atunci când alerg sau când sunt la sală, dar și pentru a mă relaxa după o zi plină. Nu-mi imaginez vreo zi fără să ascult muzică în căști și am iPod-ul cu mine peste tot.

Mira

Playlist

La antrenament ascult o muzică energică și asta mă ajută să-mi intru în ritm. Din playlist-ul meu când fac sport nu lipsesc Martin Garrix, Skrillex, Major Lazer sau David Guetta.

Obiective

Acum îmi doresc să fiu într-o formă cât mai bună, pentru a face față solicitărilor din cariera mea. Mi-ar fi plăcut să fac înot de performanță, dar pașii m-au îndreptat spre muzică. Nu am participat până acum la nicio cursă de alergare, dar am pus și asta pe lista de lucruri pe care trebuie să le fac anul acesta. Am prieteni care mi-au povestit mereu că este o atmosferă specială și chiar vreau să încerc asta.

Mira

Foto: Marooni/ Locație: World Class Pipera Plaza

Citește și: AMI: „Fac mișcare pentru a mă menține și pentru a avea un echilibru în ceea ce privește stilul de viată.”

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.