[SUPERFOOD] Migdalele

0
132
Migdalele

Deși sunt considerate „nuci”, migdalele sunt semințele fructelor de migdal, înrudite cu piersicile și prunele. Și merită să le încluzi în meniul zilnic. 

Migdalul este un arbore apreciat de mii de ani în Orientul Mijlociu, India și America de Nord. Având nevoie de un anumit tip de climă, în țara noastră nu s-a reușit cultivarea lui. Ce să nu îți placă la această “minune a naturii”?

Florile migdalului sunt atât de delicate și plăcute din punct de vedere estetic, încât chiar și celebrul pictor Van Gogh a fost fascinat de ele și le-a transpus într-o serie de picturi, în secolul XIX.

Semințele acestui copac – migdalele cele de toate zilele – se pot consuma în varii moduri: gustare sănătoasă (snack), în prăjituri sau preparate sărate, în lapte vegetal extrem de hrănitor și benefic celor cu intoleranță la lactoză.

În plus, din migdalele amare se obține și băutura amaretto, o licoare extrem de aromată pe care o poți adăuga în prăjituri, pentru o aromă mai intensă.

Ce conțin migdalele?

Migdalele conțin vitamina E, fibre, proteine, magneziu, calciu, fosfor, fier, cupru, potasiu, mangan, biotină, zinc, acizi grași esențiali, riboflavină.

Știai că este nevoie de 10 migdale pe zi pentru a asigura necesarul zilnic de calciu? Sau că au afecte antioxidante puternice, prevenind boli intestinale?

Și că ajută la încetinirea absorbției zahărului în corp, ceea ce înseamnă că vei avea mai multă energie și mai puțină grăsime în țesuturi?

Citește și: Jackfruit: „carne” deghizată în fruct

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.