LARISS: „Sportul este un stil de viață, nu un moft de sezon!”

0
22639

O oră de concert este extrem de solicitantă. Pentru a face față tuturor provocărilor, din punct de vedere fizic, Lariss se menține în formă cu antrenamente speciale de trei-patru ori pe săptămână.

Lariss sau Larisa Borza, după numele din buletin, s-a născut la Iași. Talentul și dragostea pentru scenă le-a moștenit de la părinții săi, care au fost balerini. Primul ei single, „Dale Papi”, a fost lansat în 2014. Au urmat „Epana”, „Droppin da Bomb” și „Lova Boay”, iar la finalul anului trecut a lansat „Animal”, o melodie în colaborare cu artistul Carlito.

Merge la sală, cum spuneam, de trei-patru ori pe săptămână, iar dacă vrei să vezi efectul, caută și tu rapid clipul „Animal” pe You Tube.

Lariss

ALIMENTAȚIE

Îmi place să mănânc cât mai „light”. Corpul este fundația noastră, ca o casă. Este bine să faci „curățenie” în casă și să ai tot timpul grijă de ea. Meniul meu include cât mai mult verde, spanac, legume de toate felurile, năut, fasole verde, brocoli, zahăr brun (niciodată alb), fără paste făinoase, fără carne, doar pește, dar nici din acesta foarte mult. De asemenea, beau multe sucuri naturale de legume și de fructe.

Îmi plac mult și semințele de diferite feluri, ca gustări între mese. Totodată, prefer ca mâncarea să nu fie gătită în exces. Tot ce este foarte gătit îmi cade greu și prin acest proces se pierd multe dintre vitamine și minerale. În bucătărie folosesc doar ulei de măsline sau cocos, care îmi place foarte mult.

HIDRATARE

Pentru mine, e simplu: apă, apă și iar apă. Am descoperit un mic truc care la mine funcționează foarte bine. Îmi cumpăr câte un bax de sticle de apă plată la 500 ml și așa ajung să beau 4 sau 5 sticle pe zi. Seara, îmi pun puțină lămâie în apă, ca să fie totul alcalin în stomac în timpul somnului. Și dimineața, pe stomacul gol, beau un pahar mare de apă cu lămâie, care ajută la slăbit și la digestie. Am încercat pe pielea mea și funcționează. După câteva luni, se văd și rezultatele, dar trebuie determinare + sport + alimentație echilibrată.

Lariss

KIT DE ANTRENAMENT

În afara echipamentului de sport, am întotdeauna căști, pentru că mai ascult muzică la telefon, și, uneori, mănuși sau alte accesorii, în funcție de tipul de antrenament. Și, obligatoriu, sticla cu apă.

ÎNCĂLZIRE

Înaintea antrenamentului, este foarte important să-mi încălzesc toate grupele de mușchi și pun un accent pe cele care urmează să fie solicitate. Eu cred că sportul trebuie făcut tot timpul, nu doar atunci când simți că ai luat în greutate sau că vine vara și vrei să te pregătești de sală. Sportul este un stil de viață, nu un moft de sezon.

STRETCHING

Aceasta este partea mea preferată. Îmi place foarte mult să fac stretching după antrenament, pentru că îmi dă o stare de spirit foarte bună. Ador să fac și pilates, pentru că mă ajută la slăbit și la putere, și la postură. Fac exerciții de respirație, stretching și poziții speciale pentru întărirea corpului și a mușchilor. Tehnica aceasta este genială, dacă este făcută corect.

MOTIVAȚIE

Eu fac totul pentru starea mea de bine, pentru aspectul meu fizic și nu numai. Sportul mă ajută la foarte multe lucruri. Prin sport îmi consum energia, elimin toxinele din organism și îmi oxigenez creierul. Așa mă relaxez și elimin stresul din viața mea. Condiția fizică este foarte importantă și mă simt motivată pentru că doar dacă am o condiție fizică bună pot performa pe scenă în ritm alert, așa cum fac de multe ori. Motivația a venit după puțin efort. Și dacă ai nevoie de încă un imbold, și oglinda ajută. După puțin efort, determinare și răbdare, fără a te aștepta la minuni, rezultatele se vor vedea și simți

Lariss

GADGETURI

În afară de telefon și căști, nu prea folosesc altceva.

OBIECTIVE

Pe „wishlist-ul” meu, pe care vreau să îl îndeplinesc cât mai curând, se află cursuri de dans, cursuri de yoga, vreau să învăț să mă dau cu placa și să încerc câteva stiluri de arte marțiale.

PERSONAL

Anul acesta, vreau să călătoresc mai mult. Am pe listă niște locuri absolut superbe, pe care vreau să le descopăr: Peru, pentru „Ayuaska Experience”, Egipt, India, America. Vreau să mă înscriu la cursuri de actorie și să fiu cea mai bună versiune posibilă a mea. Îmi doresc să fac lucruri frumoase, să exprim „cât mai pur” tot ce simt prin muzică, prin dans și prin iubire.

Lariss

Foto: Marooni

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.