KARMEN: „Nu fac sport de nevoie. Sportul este o plăcere”

0
31625
Karmen

Pentru a se menține în formă, Carmen Simionescu, pe numele de scenă Karmen, merge de trei-patru ori pe săptămână la sală, unde timp de două ore se rupe de orice altceva.

Are 22 de ani și muzica este cel mai important lucru din viața ei. Karmen a lansat la începutul anului 2015 primul single din cariera sa, „Domino”, care a devenit în scurt timp un mare hit, cu peste 20 de milioane de vizualizări pe You Tube.

Karmen

A urmat single-ul „S.O.S.”, iar din 2016, Karmen devine artist ATOM & Global Records. A urmat o revenire cu o imagine cool, fresh și un sound diferit față de piesele de debut, plus lansarea single-urilor „You Got It”și „Shake It”. Pe care sigur le-ai ascultat și tu deja, inclusiv la sală.

Am povestit cu ea despre alimentație, hidratare, gadge-turi și nu, numai.

ALIMENTAȚIE

Nu mănânc mult, mai exact, nu mănânc până mă satur. Mănânc cât am nevoie. Am redus dulciurile și fast-foodul și mă simt foarte bine. Cum ritmul meu nu îmi permite să am mese regulate, mănânc puțin de câte ori am o pauză.

HIDRATARE

Apă. Hidratare, pentru mine, nu înseamnă sucuri acidulate sau alte lichide. Apa este unul dintre lucrurile care nu îmi lipsesc la sală. Am renunțat definitiv la sucuri acidulate în favoarea apei și mă simt mult mai bine. Un pahar de apă înainte de duș ajută la menținerea ritmului cardiac la un nivel sănătos. Un pahar de apă, dimineața, ajută la ameliorarea unor posibile afecțiuni în timpul zilei. Apa are multe proprietăți de care organismul nostru are nevoie.

Karmen

KIT DE ANTRENAMENT

Mănușile nu îmi lipsesc niciodată. Ridicând greutăți, am nevoie de protecție pentru mâini. Îmi place ca atunci când mă antrenez să am oglindă, fiindcă așa mă pot asigura că îmi execut corect seriile. Aleg ținute sport care îmi scot în evidență corpul. Dacă îți place persoana din oglindă, motivația crește. Încălțămintea este la fel de importantă, confortul fiind pe primul loc.

ÎNCĂLZIRE

Fiecare mușchi din corpul nostru este important. Încălzirea contează foarte mult, când vine vorba de sport. Un mușchi încălzit funcționează la un nivel mai înalt și, prin asta, evităm afecțiuni sau alte probleme cum ar fi întinderile sau, mai grav, fracturile. Încep cu gâtul și apoi fiecărei secțiuni de mușchi îi aloc câte două minute de încălzire.

COOL DOWN

Dușul de după antrenament este ca o terapie. După care, revin la programul meu din ziua respectivă.

MOTIVAȚIE

Nu am probleme cu greutatea, deci nu fac sport de nevoie. Este o plăcere. Fiind artist, simt nevoia de a fi și un model pentru oamenii din jur. Un corp frumos și sănătos ajută la încrederea în sine. Deci sportul nu trebuie să lipsească din viețile noastre.

GADGETURI

Când sunt la sală, uit de tot. Mă concentrez pe mine și pe workout-ul meu. Deseori, găsesc o evadare în sport. Sala este locul în care pot spune că o zi proastă se poate transforma în una bună. No Instagram, no Snapchat, no Facebook, no gadgets. Altfel spus, no social media. Aleg să mă rup de lume pentru două ore.

PLAYLIST

Energie. De asta am nevoie atunci când fac sport. Muzica este foarte importantă pentru că ne poate schimba starea, iar atunci când am un playlist de Energy Boost, am feelingul acela de full power. Nu îmi creez playlisturi de acasă, nu ascult muzică comercială la sală, astfel încât să nu mă concentrez pe piesă, ci pe mine. YouTube este prietenul meu de sală. 🙂

PERSONAL

Studioul este locul meu preferat. Locul unde magia se întâmplă. Următorul meu obiectiv este să mă dezvolt pe partea de songwriting. Având sesiuni cu songwriteri internaționali, am descoperit o nouă latură a mea. În muzică, tot ce contează este muzica! Quality, not quantity. Îmi place să vin de fiecare dată cu piese fresh. Să fac schimb de experiență cu oameni de afară și să învăț de la cei mai buni. Stay tuned!

Karmen

Foto: Marooni / Sală: World Class

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.