Jucătorii din industrie vor redeschiderea sălilor de fitness în condiții de siguranță sanitară sporite

0
2214
redeschiderea sălilor de fitness

Pe măsură ce se ridică unele restricții, operatorii din industria de fitness spun că sunt pregătiți pentru redeschiderea sălilor de fitness și au pus la punct un ghid de bune practici pentru ca reluarea activităților să se desfășoare în condiții de siguranță. 

Proprietarii de cluburi de fitness și alți oameni din industrie fac lobby pentru ca autoritățile să permită redeschiderea sălilor, mai ales că în unele țări europene acestea funcționează deja, iar în altele s-au anunțat date clare pentru redeschiderea lor.

Cehia a fost una dintre primele țări care a permis redeschiderea sălilor de fitness, iar Germania a autorizat deschiderea progresivă a acestora în funcție de situația din fiecare land în parte.

În ambele țări, redeschiderea sălilor de fitness a funcționat fără probleme și până acum nu s-au înregistrat cazuri de infectări în aceste zone. Inclusiv Italia, una din țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat că se permite redeschiderea sălilor începând cu data de 25 mai, singura zonă cu restricții fiind însă Lombardia.

În România, conform raportului AT Kearny, adus în discuție de jucătorii din industria de fitness, piața românească de health & fitness este estimată acum la aproximativ 812.000 de membri și o valoare de 248 milioane euro, creșterea anuală fiind de două cifre în ultimii 5 ani.

Din cauza pandemiei de COVID-19, toate sălile au fost închise și o parte dintre proprietarii acestora au găsit soluții pentru a-și muta activitatea în online organizând sesiuni la distanță cu membri cluburilor de fitness. Pe măsură ce s-a trecut însă la ridicarea unor restricții, comunitatea celor din industria de fitness a făcut o listă cu reguli stricte, cu protocoale concrete de lucru și norme de igienă și curățenie raportate la situația epidemiologică actuală.

Ghidul general de bune practici are concepute reguli atât pentru proprietarii și managerii centrelor de health & fitness, cât și pentru angajații acestora și clienți.

Astfel, în prima fază de redeschidere nu s-ar putea folosi zonele de saună spa sau jacuzzi,  urmând ca utilizarea acestora să fie permisă în faza a doua.

În afara măsurilor strcite de igienă, se va asigura o distanță socială sigură de 1,5 metri între membri și personalul din sălile de fitness, cluburile având sisteme CRM / IT care pot urmări și controla numărul de vizitatori, asigurând permanent și în timp real, numărul corespunzător de vizitatori. A fost propusă și o variantă ca numărul de clienți să fie limitat în funcție de spațiul disponibil, adică 1 client pe 10 metri pătrați.

De asemenea, vor fi implementate proceduri stricte pentru curățarea și dezinfectarea periodică a tuturor suprafețelor de contact la care pot avea acces angajații, membrii și vizitatorii.

Personalul de la recepție și instructorii vor purta măști de protecție.

Amplasarea în săli, la intrare și în diferite alte puncte, a dozatoarelor cu soluții de dezinfectat, iar la intrarea în sală fie montate covorașe speciale impregnate cu soluții dezinfectante.

Angajații acestor centre vor fi instruiți să respecte toate procedurile și se vor asigura că ele sunt respectate și de membri clubului.

În plus, acolo unde este posibil, sarcinile de lucru vor fi efectuate de acasă și angajații vor fi verificați în permanență dacă prezintă simptome specifice COVID-19.

De asemenea, persoanele care vin la antrenament trebuie să evite contactul direct cu personalul sălilor, trebuie să respecte instrucțiunile furnizate de angajați, trebuie să dezinfecteze echipamentele folosite, înainte și după utilizare, și să folosească un prosop personal la utilizarea echipamentelor de fitness.

De asemenea clasele de fitness și alte activități de grup se vor desfășura cu respectarea regulilor de distanțare socială (1,5 m) între participanți, membri și instructor. Fără contact fizic.

Tot pentru o distanțare socială adecvată (1,5 m) este permis accesul unei singure persoane per echipament cardio sau de forță.

Fiecare club este responsabil pentru implementarea propriilor sale ghiduri de siguranță sanitară, procedurile urmând să fie în conformitate cu măsurile de siguranță specifice, aprobate de autoritățile din domeniu.

Reprezentanții din industrie au avut deja o întâlnire cu Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, în care au prezentat toate măsurile și protocoalele de siguranță sanitară pe care le pot lua pentru a preveni răspândirea infectării cu virusul Sars-COV-2.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.