Jason Momoa: „Mă trezesc în fiecare zi de parcă ar fi Crăciunul. Fericit și plin de energie.”

0
314
Jason Momoa - Aquaman

Nu cred că a fost o surpriză pentru cineva faptul că Jason Momoa a fost ales să joace rolul lui Aquaman, supereroul din universul DC.

Se scoală devreme și este plin de energie. După rolul din Urzeala Tronurilor a devenit superstar, iar după cel din Aquaman este supererou.

Cu o înălțime de 1,93 metri și un fizic perfect , Momoa, 39 de ani, arată fix ca supereroul pe care ai vrea să-l întâlnești în viața reala.

Jason Momoa s-a remarcat în 2011 în rolul lui Khal Drogo din Urzeala Tronurilor, iar Aquaman este primul său rol major într-o producție cinematografică.

O producţie Warner Bros. Pictures, noul film din seria universului DC, „Aquaman” îl aduce pe Jason Momoa în centrul unei aventuri epice, cu efecte vizuale copleşitoare ce reconstruiesc imperiul subacvatic al celor şapte mări.

Jumătate fiu al pământului, jumătate al mării, Arthur Curry (Momoa) va trebui să îşi dezvăluie adevărata identitate, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei.

În viața reală se distrează aruncând cu toporul la țintă, colecționează motociclete Harley-Davidson și “dansează” HAKA.

În Aquaman, ești moștenitorul tronului în imperiul subacvatic Atlantida. Care crezi că sunt calitățile unui bun rege?

Compasiune, putere, vulnerabilitate și dragoste. Ai nevoie de toate acestea pentru a fi un rege bun. Trebuie să te gândești la ceilalți, să ai grijă de ei, să fii altruist.

Deci, ești regele din Atlantida?

Nu chiar, dar lucrez la asta. Trebuie să ai încredere în tine. Rolul meu din Aquaman urmează cursul unui erou, care în final ajunge rege. Dar la început el nu știe asta, ceea ce a făcut ca eu să pot relaționa mai ușor cu el. Acum lucrez la rolul de rege acasă la mine, dar cred că Lisa Bonet, soția mea, are ceva de spus în legătură cu asta.

Ești atras de apă și în viața reală. Ai avut vreodată un moment neplăcut? 

Da, din păcate. Am ieșit o dată cu placă la surf și aproape că m-am înecat. Prietenii mei nu reușeau să ajungă la mine pentru că valurile erau prea mari. A fost îngrozitor. La un moment dat am lovit un dâmb de nisip și am reușit să mă ancorez de el așa că prietenii m-au văzut și au venit să mă scoată de acolo. Oceanul te învață multe. Este puternic și trebuie să respecți asta. Poți trăi momente frumoase, dar uneori te plesnește de nu te vezi.

Este vreun antrenament la care nu ai putea renunța?

Nu cred că aș putea rezista fără să escaldez stânci. Îmi place mult alpinismul și felul în care trebuie să-mi susțin corpul cu degetele și mâinile mele.

Ținând cont de conformația ta sunt surprins să spui că îți place escalada. Ai mobilitatea necesară pentru asta?

Da, pentru că o fac de când eram copil. În plus îmi place să mă dau cu orice implică o placă: surf, snowboard, skateboard, și trebuie să-mi mențin echilibrul.

Toată lumea ți-a văzut corpul perfect în film, dar ai avut perioade când apăreai la interviuri cu un sixpack…. de bere Guiness.

Nu mai fac asta acum pentru că aș fi un exemplu rău pentru ceilalți. Am strămoși cu rădăcini irlandezo-germane și se cunoaște pasiunea pentru bere în aceste țări. Așa că, recunosc, îmi place și mie să beau bere. Renunț cu plăcere la desert pentru o bere Guinness. Lucrez mult, dar îmi place să-mi și trăiesc viața.

Ai probleme să te trezești dimineața devreme?

Deloc. Mă trezesc în fiecare zi de parcă ar fi Crăciunul. Fericit și plin de energie.

Bei cafea?

Mai degrabă ies la o alergare sau îmi încep antrenamentul de forță. Îmi place să-mi chinuiesc prietenii pentru că ei nu sunt la fel de în formă ca mine dimineața. Seara stăm târziu la o bere și dimineața ei sunt distruși dacă trebuie să țină pasul mine.

În viața reală ai studiat biologie marină la universitate. De ce ai ales tocmai această materie?

La 16 ani am plecat în Florida pentru a participa la un seminar ținut de un biolog. În Colegiu am studiat bilogia animalelor sălbatice. Ador natura și inițial doream să-mi petrec viața salvând fauna marină. Acum vreau să atrag atenția tuturor cât de poluat este mediul nostru înconjurător.

Care este obiectivul tău?

Lucrez împreună cu cei de la „Water Is Life“ și încercăm să livrăm apă potabilă în zone în care aceasta lipsește, să curățăm apa oceanelor și să conving cât mai multă lume să renunțe la tot ce este din plastic.

Filmul ,,Aquaman” este distribuit în România de VERTICAL ENTERTAINMENT, a avut premiera în cinematografele din România pe 21 decembrie şi poate fi vizionat în continuare pe marile ecrane din toată ţara.

Citește și: Cum să te antrenezi ca Alicia Vikander pentru rolul din Tomb Raider

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.