Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului: „Sper ca de la 15 iunie să avem posibilitatea să deschidem şi sălile de fitness.”

0
21367
Ionut Stroe

Industria de fitness primește semnale din ce în ce mai optimiste și sunt șanse mari ca sălile să se redeschidă începând cu data de 15 iunie. 

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferință de presă legată de faza a doua a reluării activității sportive și a competițiilor. Acesta a declarat că speră că sălile de fitness să poată fi deschise din 15 iunie.

Autorităţile din România au relaxat, începând cu 15 mai, condiţiile privind antrenamentele şi pregătirea sportivilor legitimaţi, dar încă nu există nicio prevedere pentru redeschiderea sălilor de fitness pentru publicul larg.

Începând cu data de 1 iunie se pot organiza evenimente sportive, cu excepția sporturilor de contact, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului Tineretului şi Sportului şi ministrului Sănătăţii.

În conferința de presă de astăzi, Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că speră că și sălile de fitness să se poată deschide din 15 iunie, desigur în anumite condiţii speciale și respectând normele de igienă.

„Avem câteva norme referitor la antrenamentele în spaţiile închise. La fitness însă e specific, în sensul să sunt multe aparate, dezinfectarea lor trebuie făcută după fiecare utilizare, spaţiul e mult mai restrâns, există activităţi. Dar eu sunt optimist. Urmează o nouă întâlnire la Ministerul Sănătăţii şi eu sper că de la 15 iunie, în condiţiile în care vom avea o evoluţie bună, după anumite reguli, să avem posibilitatea să deschidem şi sălile de fitness, pentru că sunt esenţiale în ceea ce priveşte sportul în viaţa românilor”, a spus Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Ionuț Stroe a mai precizat că deşi sălile de fitness nu ţin strict şi direct de Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru că au o activitate cu un pronunţat caracter comercial.

„Evident că acolo se face sport, dar sălile de fitness au caracter comercial, plăteşti pentru a avea acces. În prezent pot face pregătire în sălile de fitness culturiştii sau sportivii profesionişti din zona de fitness. Eu nu am avut nicio problemă să le reprezint interesele în relaţia cu Ministerul Sănătăţii. O să vedem cum evoluează lucrurile”, a mai declarat Ionuț Stroe.

Sursa: MTS

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.