Începe să faci sport! Acum!

0
6215
Editorial - Robert Marooni

Toți ne dorim să fim frumoși și să avem o talie mai suplă, chiar dacă nu recunoaștem întotdeauna. Ceea ce recunoaștem însă este că ne dorim să fim sănătoși.

Toți avem o idee despre cum să ajungem acolo, dar puțini știm de unde să începem.

Există un “secret”, secret pe care îl știm cu toții și, cu toate acestea, rămâne un secret pentru majoritatea dintre noi.

Confortul ne ține departe de sport, dar nu realizăm că lipsa sportului ne afecteaza confortul pe termen lung.

Legătura dintre sport și sănătate este repetată și acceptată la nivel global, dar puțini căutam să știm concret, ce ne face să fim mai sănătoși și să ne simțim mai bine.

Doar câteva exemple ar trebui să ne ajute să înțelegem: având fesieri și oblici mai puternici ajutăm organele interne să funcționeze mai bine; având o postură dreaptă, diafragma se deschide mai mult și respirăm mai bine; o coloană strâmbă face ca energia produsă de picioare să se blocheze și în timp să creeze probleme în zona lombară și a șoldurilor.

Nu are rost să mai menționez acțiunea mișcării asupra sistemului cardiovascular, iar un sistem cardiovascular sănătos face creierul să funcționeze mai bine. Bineînțeles, asta înseamnă rezistență la stres, focus mai bun și o acuitate mentală fantastică.

Dacă vreo să știi ce efect au 10 kg în plus asupra organismului, trebuie doar să porți un rucsac cu 10 kg în spate timp de cateva ore… Încearcă, este o experiență cu mari șanse să-ți schimbe complet viața.

Job-ul meu este să fotografiez atleți și fac asta de îndeajuns de mult timp încât să pot spune, fără niciun dubiu, că mentalitatea unui sportiv este ceea ce îl diferențiază de restul lumii. Nu mușchii mari, nu forța, nu bicepșii striați sau abdomenul plat, ci atitudinea și dorința de a reuși. Aș adaugă aici și un gram în plus de sinceritate cu el însuși.

Calea sportului este grea, plină de obstacole, dar acest drum este unul magnific, plin de recompense la tot pasul.

Fiecare pas este o cărămidă în construcția unui caracter puternic, iar pașii înapoi sunt și mai importanți. Luptând cu dieta, cu cântarul, cu durerile musculare, cu cronometrul, vom descoperi despre noi lucruri pe care nu le credeam posibile. Există o redescoperire și o măreție aparte în disconfort.

Într-o lume cu prea multe ore de muncă, prea mult stres și prea puțin somn, fitness-ul este o necesitate.

Vorbeam despre un secret, secret pe care îl știm cu toții, dar cu toții ne ascundem de el …

Acesta este, indiferent ce ne dorim să facem, să începem imediat. Chiar în acest moment! Nu mâine, nu când o să strângem bani de gym, ci ACUM!

Și dacă ai citit asta, înseamnă că ești pe drumul cel bun. Fie mergi deja la sală, fie cauți lucruri care să te motiveze să faci asta. Și sper că FITNESS MAG este unul dintre ele.

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.