În formă, nu în pușcărie!

0
4608
Steel Warriors - Londra

Un ONG din Londra a pus bazele unui „parc de fitness” unde aparatele sunt construite exclusiv din metalul topit al cuțitelor confiscate de poliție. Un proiect care a dus la scăderea atacurilor în zonă. 

Langdon Park este un parc din estul Londrei. La prima vedere nimic neobișnuit. Aici însă, având o dimensiune cam cât două terenuri de fotbal, este o zonă cu 18 aparate unde boți să faci exerciții. Nici asta nu pare ceva ieșit din comun.

Și, totuși! Toate aparatele pe care poți să te antrenezi sunt făcute din oțel cu o proveniență specială. Acesta provine exclusiv din cuțitele confiscate de poliția din Londra și este folosit la construirea aparatelor din parc.

În 2017 au fost înregistrate 15.000 de atacuri cu cuțitul soldate cu 91 de decese. Un record negativ din păcate. În urma anunțării acestor cifre, jurnaliștii Ben Wintour și Pia Fontes au decis să ia atitudine. Și așa să născut proiectul Steel Warriors.

Steel Warriors - Ben Wintour

„Foarte mulți tineri umblă cu cuțitul la ei pentru a se apăra sau pentru a intimida pe alții. Vrem să le arătăm că poți să te simți puternic și altfel. Făcând sport, de exemplu”, a spus Ben Wintour.

Zona de antrenament a fost deschisă la finalul anului 2017 și a devenit rapid locul de întâlnire pentru mulți tineri care locuiesc în cartier. În acest proiect s-a implicat și campionul mondial la box Anthony Joshua, care se antrenează frecvent acolo și care a organizat o serie de gale pentru a strânge fonduri pentru acest proiect.

Anthony Joshua

În urma succesului înregistrat de acest proiect, care a transformat zona într-una mult mai sigură, vor fi contruite astfel de terenuri de antremanet în alte opt parcursi din Londra.

„Mi-aș dor să nu avem material din care să construim aparatele pentru exerciții. Din păcate încă nu este cazul, dar sunt bucuros că le putem oferi tinerilor o alternativă”, a mai spus Wintour.

Poliția londoneză confiscă lunar o cantitate de aproximativ o tonă de cuțite. Acestea sunt topite la o fabrică din Birmingham și transformate în aparete de fitness pentru proiectul Steel Warriors.

Așa că, dacă ajungi la Londra și vrei să ai parte de un antrenament inedit, dă o fugă în Lagdon Park (adresa completă: STEEL WARRIORS GYM, LANGDON PARK, POPLAR, LONDON, E14 0RZ). Și poate ai ocazia să te antrenezi chiar cu Anthony Joshua.

Cum ajungi la Londra?

Wizz Air - Londra

Wizz Air are 81 de zboruri săptămânale din România spre Londra: pe aeroportul Luton din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Suceava, Satu Mare, Tîrgu Mureș, Sibiu și Timișoara, dar și pe aeroportul Gatwick din București și Cluj-Napoca. Practic cam din toate orașele mari din țara noastră!

Prețurile încep de la 24,99 euro / segment (Cluj-Napoca – Londra Luton sau Constanța – Londra Luton). Dacă vă tentează o scurtă vacanță, vă puteți configura rapid zborurile online pe site-ul WizzAir.

Citește și: Noul tău antrenor: căștile Vi

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.