Gabriel Toncean: „Data de 15 Iunie este luată în calcul în acest moment pentru redeschiderea sălilor de fitness.”

0
6378
Gabriel Toncean

Gabriel Toncean, Președinte al Federației Române de Culturism și Fitness, a anunțat pe pagina personală de Facebook că data de 15 Iunie este luată în calcul în acest moment pentru redeschiderea sălilor de fitness.

Chiar dacă astăzi, când au fost anunțate ridicarea unor restricții, nu s-a făcut nicio mențiune la redeschiderea sălilor de fitness, Gabriel Toncean, Președinte al Federației Române de Culturism și Fitness, are totuși o veste bună.

Acesta a anunțat pe pagina sa de facebook că în urma discuțiilor pe care le-a avut astăzi la Ministerul Sănătății, împreună cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică,  data de 15 Iunie este luată în calcul în acest moment pentru redeschiderea sălilor de fitness.

Acesta a făcut și mențiunea că în prima etapă vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic.

Pe data de 10 iunie se vor publica și normele de siguranță pe care trebuie să le respecte operatorii sălilor de fitness pentru a-și putea redeschide activitatea. Tot atunci va avea loc evaluarea situației epidemiologice, în funcție de care se va lua decizia finală.

Printre măsurile de siguranță dezbătute se află și următoarele puncte:

accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă
distanța între sportivi să fie de 4 metri pătrați
aparatele de aer condiționat vor fi folosite, însă va fi necesară curățarea filtrelor
se recomandă și aerisirea naturală
va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor
nu va fi permisă folosirea dușurilor
în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite

Până la data de 10 Iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness. Tot atunci va avea loc evaluarea situației epidemiologice, în funcție de care se va lua decizia finală.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.