FitCar PPV: prima mașină din lume în care consumi calorii când conduci

0
44
FitCar PPV

FitCar PPV este prima mașină din lume care te va ajuta să scapi de kilogramele în plus în timp ce o conduci.

Prototipul este invenția lui Nasser Al Shawaf din Arabia Saudită și a partenerului său olandez BPO.

Mașina are la bază un Audi A4 Avant 2.0L pe benzină și un mecanism de pedalare ca la biciclete în loc de cel normal de mașină. Când dai din picioare, creezi un impuls electromagnetic care se duce direct la motor. Mașina funcționează ca și cele normale, însă totul se acționează prin sistemul de pedale modificat.

FitCar PPV

Pentru a face loc sistemului de pedalare ca pe bicicletă, pedala de frână a fost înlocuită cu o manetă. Comentând despre proiectul său, Nasser Al Shawaf a declarat: “Lucrez în orașe în care naveta durează cam 60 de minute per sens pe zi. Acest mod de deplasare este unul nesănătos. Așa mi-a venit ideea pentru FitCar, care face exact același lucru ca și o mașină convențională, te duce din punctul A în punctul B, însă între timp poți să faci sport cât timp conduci. Studiile noastre au arătat că omul normal arde în jur de 300 de calorii într-o jumătate de oră în acest mod.”

FitCar PPV

Șeful BPO, Oscar Brocades Zaalberg, spune: “Acest proiect este în dezvoltare de doi ani. Am început cu ceva simplu pentru a demonstra funcționalitatea, după care am testat prototipul pe un SmartCar. Acest prototip 2, un Audi A4 Avant, îți permite să pedalezi într-o poziție confortabilă. Vrem ca tehnologia să fie adoptată de un producător mare de mașini sau să se înceapă producția de mașini mai sănătoase pentru orașe.”

FitCar PPV

Sistemul se poate adapta oricărui model și este patentat la nivel internațional. În prezent se așteaptă aprobarea din partea autorităților olandeze pentru ca acest prototip să poată circula legal și pe drumurile publice.

Citește și: Program de campion: Ion Pascu

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.