Doi români participă în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving la Mostar

0
121
Constantin Popovici - Copenhaga - Danemarca

Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt sportivii români care vor concura în etapa a șasea din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

Constantin Popovici, primul român din istoria competiției, revine pe platforma de 27 de metri și la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, după rezultatul spectaculos de la Copenhaga. În etapa a șasea a sezonului va debuta și un al doilea român, Cătălin Preda, confirmat cu un wild card din partea organizatorilor.

Pe 8 septembrie la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, Constantin Popovici și Cătălin Preda vor sări alături de cei mai buni high diveri din lume în etapa a șasea din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Sportivii vor sări de la o înălțime de 27 de metri de pe legendarul pod Stari Most, care leagă cele două părți ale orașului vechi din Mostar, în râul Neretva. Construit în secolul 16, podul Stari Most este emblematic pentru Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

Red Bull Cliff Diving - Mostar

Cu cele 375,10 puncte adunate la Copenhaga, Constantin Popovici ocupă poziția a 13-a în clasamentul competiției și va concura atât la Mostar, cât și în ultima etapă a sezonului la Polignano a Mare, în Italia, pe 23 septembrie.

„Abia aștept să ajung acolo și să mă acomodez cu locul de desfășurare. Apa este diferită față de locurile în care am sărit până acum. Este foarte rece, are cam 13 grade, și, fiind râu, are o viteză destul de mare. Toate aceste lucruri contează foarte mult la impactul cu apa, care are loc la 90km/h. Nu am avut timp prea mult de refacere după toate aceste concursuri, spectacole și antrenamente din ultima perioadă, dar sunt sigur că echipa de terapeuți specialiști de la fața locului mă va pune pe picioare. Ținând cont că este penultima etapă sunt sigur că toți vor încerca cele mai bune sărituri care să le aducă puncte în clasamentul general. Obiectivul meu este să am sărituri atât de bune, încât la final să fiu din nou în top 10”, a spus Constantin Popovici.

Pentru Cătălin Preda, 27 de ani, prezența pe lista de start de la Mostar cu un wild card este o premieră.

„Am o oportunitate extraordinară acum și sunt sigur că participarea la această competiție mă va ajuta să mă dezvolt și mai mult pe plan sportiv. Sunt pregătit pentru această provocare și îmi doresc o clasare în top 10”, a spus și Cătălin Preda.

În lupta pentru titlul din acest sezon, Gary Hunt și-a propus să obțină cea de treia victorie din acest sezon pentru a-și păstra șansele la prima poziție. Britanicul este la 90 de puncte în spatele lui Steven LoBue, ambii fiind într-o formă excelentă, cu câte 4 note de 10 primite în etapele anterioare.

Jonathan Paredes, locul 3 în clasamentul general, are neapărată nevoie de victorie pentru a mai avea o șansă la titlu. Mexicanul, campionul de anul trecut, a obținut la Mostar prima sa victorie din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

Etapa de la Mostar din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving poate fi urmărită în direct pe Red Bull TV și pe platformele din social media pe 8 septembrie, începând cu ora 14:15 (ora României).

Citește și: Constantin Popovici, primul român din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, a plonjat pe locul 7 la debut

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.