Cum se antrenează Jon Snow pentru rolul din Game of Thrones

0
1334

Ultimul sezon din Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), serialul produs de HBO și devenit cel mai popular serial al tuturor timpurilor, se va difuza din aprilie 2019. Iar Jon Snow este în formă maximă!

Pentru filmările la ultimul sezon din Game of Thrones, actorii și-au continuat pregătirea pentru a nu ieși din forma fizică necesară numeroaselor scene de luptă, extrem de solicitante.

Ne-am propus deci să aruncăm și noi o privire peste programul de antrenament și regimul alimentar al starului britanic de 32 de ani ce îl personifică pe celebrul Jon Snow în Urzeala Tronurilor, Kit Harington.

Kit Harington urmează un regim strict de control al caloriilor, indiferent de proiectele în care este implicat.

Mușchii obținuți pentru rolul din Pompeii (printr-un regim cu un aport de 5000 de calorii pe zi) i-au fost de ajutor în Game of Thrones, unde actorul trebuie să mânuiască sabia în lupte, de sub blanurile masive în care este îmbrăcat. Fiind un tip subțire și slab, procesul de construire a mușchilor a fost unul destul de anevoios.

Pentru rolul din Game of Thrones, antrenorul său, Dalton Wong (unul dintre cei mai cunoscuți experți în fitness, antrenând-o inclusiv pe câștigătoarea premiului Oscar Jennifer Lawrence) s-a concentrat pe exerciții ce reproduc mișcările personajului Jon Snow.

Programul de antrenament al lui Harington include deci cu predilecție exerciții ce solicită toate grupele musculare și foarte puține exerciții de izolare a anumitor mușchi. Aceste exerciții îi dezvoltă mobilitatea și îl ajută să mânuiască cu ușurință sabia deasupra capului în timpul numeroaselor scene de luptă.

La început, a existat o perioadă în care Harington mergea la sală de șase ori pe săptămână, executând sesiuni de antrenament intens de 60 de minute. Fiecare antrenament era diferit, lucrând în fiecare zi a săptămânii o altă grupă de mușchi: o zi era dedicată pieptului, una bicepșilor și mușchilor spatelui, una pentru picioare, una pentru umeri și triceps, una pentru abdomen și una exclusiv brațe, biceps și triceps. În acest fel, actorul s-a pregătit pentru elementele de cascadorie implicate de rolul său, dezvoltându-și toate categoriile de mușchi.

În ceea ce privește regimul său alimentar, acesta include o cantitate considerabilă de carbohidrați (oarecum normal, ținând cont de numărul mare de calorii zilnic – 5000), precum cartofii dulci și orezul brun, alături de carne de pui. Pentru a-și asezona mâncarea, Harrington folosește Herbamare, o sare de mare condimentată cu 12 plante aromatice și legume.

Harington consumă 4 mese pe zi ce includ 45% carbohidrați, 35% proteine și 20% grăsimi, alături de suplimente precum Magneziu, ulei de pește, proteine din zer, BCAA și cazeină.

Pentru a-și potoli poftele și a-și controla metabolismul, actorul are dreptul, din când în când, la o zi în care « trișează » acest regim alimentar strict. Nu se întâmplă însă foarte des pentru că eroul din Game of Thrones adoră personajul Jon Snow, mușchii și forma de invidiat a acestuia.

Citește și: Ross Edgley a înconjurat înot Marea Britanie în 157 de zile

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.