Cum s-a transformat Florian Munteanu în Viktor Drago pentru filmul Creed 2

0
2413
Florian Munteanu - Creed 2

Boxerul de origine română Florian Munteanu, fiul lui Ivan Drago în Creed 2, știe de ce are nevoie pentru a deveni cel mai temut boxer din industria cinematografică. Și joacă senzațional alături de Michael B Jordan.

Atunci când a căutat cast-ul pentru continuarea povești din Creed, filmul lansat în 2015, Sylvester Stallone s-a aflat în fața unei situații aproape imposibile: să găsească pe cineva care nu doar să fie mai dur decât cel mai tare rival din seria Rocky, Ivan Drago jucat de Dolph Lundgren în Rocky IV în 1985, dar și care să fie credibil în rolul fiului acestuia.

Cu boxerul de origine română Florian Munteanu, 28 de ani, Sly a găsit personajul perfect. “Am povestit cam o oră pe Skype și l-am convins”, spune boxerul, actorul și modelul de fitness. La 1,93 metri înălțime și 111 kilograme, Florian Munteanu este impunător și într-o formă perfectă pentru a-l juca pe Drago.

“Să-l vezi pe Sly pe monitor în timp ce încerci să-l convingi să-ți dea rolul… oare incredibil. M-am concetrat însă pe ceea ce aveam de făcut și asta a fost.”

Născut în Germania, din părinți români, Florian Munteanu a aplicat aceeași precizie și în cariera sa. A început antrenamentele încă de la vârsta de 5 ani, tatăl său fiind jucător de box, iar acum Florian Munteanu a absolvit studiile universității Ludwig Maximilian din Munchen.

Sub pseodonimul “Big Nasty”, el postează clipuri de la antrenamente pentru cei peste 150.000 de fani. Și cu siguranță numărul lor va crește după ce vor vedea Creed 2, film adus în România de Forum Film.

Florian Munteanu - Viktor Drago

Iată cum s-a transformat Florian Munteanu în Viktor Drago…

“Atunci când am primit propunerea de veni la casting pentru acest rol am știut imediat că voi primi rolul pentru că personajul se identifică cu cine sunt eu”, spune Munteanu. “A fost foarte ușor să intru în pielea personajului.”

La fel cum se antrenează pentru box, așa se pregătește și la sală pentru a fi în cea mai bună formă. “Chiar dacă sunt la categoria mea, stilul meu este mai lejer. Nu țin garda sus tot timpul pentru că mă simt mult mai confortabil cu brațele lăsate jos. Stilul meu de luptă se bazează pe reflexe și viteză, este un talent nativ. Când eram mai tânăr antrenorii mei mi-au spus să profit de acest talent, așa că la-m dezvoltat. Am fost întotdeauna foarte rapid.”

“TOT CEEA CE FAC ÎN FILM, FAC ȘI ÎN VIAȚA REALĂ!”

Niciun film din seria Rocky nu este complet fără montajul celebru din perioada de antrenament, iar Creed 2 nu face excepție. Acum însă echipamentul lui Viktor nu mai este la fel de sofisticat cum a fost cel al lui Ivan Drago când a beneficiat de cele mai tari săli de antrenament puse la dispoziție de sovietici.

“În primul rând Viktor se antrenează old-school”, povestește Munteanu. “El și cu Ivan trăiesc într-o speluncă și nu au niciun ban așa că antrenamentul lui se bazează doar pe greutăți și pe alergatul prin mizeria din jur. Ulterior totul se transformă puțin, dar nu pot să vă spun prea multe totuși…”

Din fericire, Florian Munteanu poate să dezvăluie câte ceva din antrenamentul său, lucruri pe care le-a inclus 100% și în montaj. “Am crescut boxând în fiecare zi, așa că asta este o mare parte din antrenament. Mă antrenez de două ori pe zi și alternez antrenamentul de box cu ridicarea de greutăți și, desigur, alerg foarte mult. Când eram mai tânăr antrenam o grupă de mușchi pe zi cu 4 – 5 exerciții pentru fiecare grupă cu câte patru repetări. Acum cel mai mult fac CrossFit pentru că pot să combin puterea cu viteza și coordonarea.”

“TATĂL MEU MI-A INSUFLAT MOTIVAȚIA”

Dinamica dintre tată și fiu joacă un rol important în Creed 2, iar Dolph Lundgren, adica Ivan, îl antrenează pe Viktor. “Îl ascultă pe tatăl său, nu comentează nimic, dar în același timp realizează că abordarea lui Ivan nu este cea corectă”, continuă Munteanu.

Din fericire, experiența personală este mai fericită. “Tatăl meu merge zilnic la sală. L-am văzut alergănd, boxând, ridicând greutăți. Eram mereu cu el încă de la vârsta de cinci ani. Probabil așa a fost scris, să-i calc pe urme și să devin un sportiv la fel ca și el. Cea mai importantă lecție a fost să gândesc cu inima. Foarte mulți nu au o motivație potrivită, să se îmbogățească de exemplu. Tatăl meu a spus că tot ceea ce fac să fac pentru cei pe care-i iubesc. Dacă motivația mea este puternică, atunci îmi voi atinge obiectivele.”

“MICHAEL B JORDAN MI-A ARĂTAT CE ÎNSEAMNĂ IMPLICARE”

Rivalul lui Viktor Drago este Adonis Creed interpretat de Michael B Jordan. Desigur, Creed este eroul principal, dar asta nu l-a intimidat pe Munteanu.

“Din punct de vedere fizic, nu este la fel de înalt sau masiv ca și mine, dar este într-o formă foarte bună. Desigur, când vine vorba de box eu am mai multă experiență așa că i-am spus să-și folosească mai mult picioarele pentru că este mai mic și mai rapid. Jocul de picioare face 80% în box. Cu un joc de picioare bun îți poți crea numeroase oportunități și poți lovi foarte puternic. Mike a învățat totul foarte repede și a muncit enorm. Asta m-a impresionat cel mai mult. Chiar dacă are o carte de vizită impresionantă și era deja titular în film a muncit foarte mult pentru fiecare scenă. El mi-a arătat că uneori să dai 100% nu e suficient și trebuie să dai 200%.”

SFATURILE LUI BIG NASTY

Indiferent că vrei să ajungi la Hollywood sau vrei să urci în ringul de box este important să ții cont de niște reguli. Iată sfaturile lui Florian Munteanu după experiența sa din Creed 2.

STABILEȘTE-ȚI UN OBIECTIV

“Dolph și Sly sunt legendari, iar scenele lor de box din Rocky IV sunt incredibile. Obiectivul meu a fost să ajung să joc la acel nivel. Cred că Mike și cu mine am făcut o treabă onorabilă, iar la finalul filmărilor arătam îngrozitor, ca și când am fi avut nevoie de vreo 20 de analgezice pe zi.”

NU FII ÎMÂNDRU ȘI ÎNGÂMFAT

“Sunt începător așa Sly m-a tras deoparte și mi-a dat câteva sfaturi referitoarea le ce ar trebui și cum să fac. Am apreciat asta pentru că el știe cum se mănâncă lucrurile aici.”

MĂNÂNCĂ SĂNĂTOS (ȘI MAI TRIȘEAZĂ UNEORI)

“Încerc să mănânc cât mai sănătos – carne, orez, carttofi, multe legume, dar pe parcursul unei săptămâni am cel puțin două mese la care trișez. Altfel nu mă simt confortabil. Pizza sau gogoși, doar pentru sănătatea mea mentală.” 😉

FOLOSEȘTE-TE DE DURERE

“Viktor Drago ar câștiga un duel cu Florian Munteanu pentru că în el s-a acumulat foarte multă durere. Nu subestima niciodată un tip care-și aduce durerea, suferințele în ring, pentru că le varsă toate pe tine. Și cu asta este foarte greu să te lupți!”

Filmul Creed 2, distribuit de Forum Film în România, rulează la cinema din 23 noiembrie.

Citește și: Cum se antrenează Jon Snow pentru rolul din Game of Thrones

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.