Cum s-a antrenat Charlize Theron pentru rolul din Atomic Blonde

0
242
Charlize Theron - Atomic Blonde

Charlize Theron a jucat în pelicula explozivă „Atomic Blonde” rolul unei spioane din elita MI6 aflată într-o misiune imposibilă pe străzile Berlinului anilor ’80, sufocat de revoluție.

Pentru scenele spectaculoase de luptă, actrița Charlize Theron s-a pregătit intens alături de bunul său prieten Keanu Reeves (care se antrena pentru „John Wick: Chapter 2”, care a rulat și pe ecranele din România), nefiind în niciuna dublată de profesioniști.

I-au fost de folos cursurile de „ballet fitness” pe care le urmează în mod curent, sub îndrumarea antrenorului său personal, alături de cele cinci ore pe zi, timp de trei luni, de antrenamente de arte marțiale, pentru a memora efectiv o coregrafie intrinsecă a acestor scene de luptă.

Realizatorii filmului au spus că nu am mai văzut-o vreodată pe Charlize Theron atât de concentrată, intensă și veritabilă. Ei înșiși au fost uimiți de implicarea actriței, de capacitățile sale atletice, luând astfel decizia de a extinde și dezvolta scenele de luptă corp la corp în care este implicat personajul principal.

Lorraine Broughton, personajul interpretat de Theron, nu se bazează pe forța brută, adversarii săi fiind bărbați, nici nu ar fi fost credibil, ci pe tehnica de luptă: nu lovește niciodată cu pumnul strâns, folosește coatele, palmele și picioarele, aplicând lovituri succesive fulgerătoare. Orice obiect din imediata vecinătate se poate transforma într-o armă letală în mâinile sale.

Charlize a lucrat îndeaproape și cu echipa de cascadori pentru a se asigura de veridicitatea fiecărui moment spectaculos din film, multe din scenele de luptă fiind urmate de cascade amețitoare.

Aptitudinile sportive ale actriței au fost puse la încercare încă din prima zi, când a filmat o secvență subacvatică în care Broughton se luptă să iasă dintr-o mașină scufundată, la dificultatea scenei adăugându-se temperatura foarte scăzută a apei. Deși echipa de cascadori era pregătită să intervină și să preia locul actriței, filmarea nu a fost întreruptă, Theron fiind cea care a ieșit în final la suprafața apei.

Charlize Theron (41) nu este la prima peliculă care o solicită în mod excepțional pe partea fizică, în trecut demonstrându-și abilitățile în „Mad Max: Fury Road” și „AEon Flux”. Programul său curent de antrenament, pentru a se menține în forma maximă, include pilates, yoga, ballet fitness (o combinație inedită de pași de balet și mișcări energice de aerobic), hiking și alergare.

Citește și: 5 sfaturi de la Colleen Fotsch care să te motiveze să mergi mai departe la antrenament

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.