Corina Caragea: „Sportul îmi dă stare de bine, este un bun start de zi plină de energie!”

0
406
Corina Caragea

Corina Caragea prezintă știrile din sport la PRO TV și, evident, face sport pentru a se menține în formă.

Pe Corina Caragea o poți vedea, aproape în fiecare zi, la știrile din sport de la Pro TV. Noi nu am vrut să știm care sunt ultimele știri din sport, ci cum se menține în formă.

Corina Caragea

„Să fac sport este parte din rutina mea și reprezintă, cred, cel mai bun start pentru o zi în care ai nevoie de energie. Cred că e important să fie cineva care să te tragă de mânecă, să se priceapă mai bine decât tine ce grupe de mușchi trebuie să mai lucrezi și să îți dea un sfat și în privința alimentației, să nu faci sport haotic.”

Alimentație

Cred că sportul și alimentația merg mână în mână, niciunul nu dă rezultate singură, fără celălalt. Am avut norocul de a moșteni o siluetă subțire, fără tendințe de îngrășare, de aceea nu am sfaturi pentru cei care vor să slăbească. Eu mănânc echilibrat, moderat, nu exagerez. Îmi fac orice poftă, atâta timp cât știu când să mă opresc.

Nu dau iama în prăjituri și pateuri, dar nici nu mă uit salivând la o vitrină. Rar, prăjeli și rar, băuturi acidulate. Dar nici nu mă dau în vânt, nu pot spune că mă abțin, în ciuda unei pofte nebune. Ceea ce într-adevăr mă pune la încercare este… pâinea! Mirosul de pâine caldă sau prăjită mă dă gata și cu greu mă opresc.

Corina Caragea

Hidratare

Beau multă limonadă, îmi place să o combin și cu miere, mentă sau cu ghimbir. Apă nu beau destul de des, cum ar trebui, însă mă străduiesc. Îmi amintesc sfatul unui profesor de sport: cand ți-e sete, bea apă, când ți-e foame, bea apă, când nu ți-e sete, bea apă!

Kit de antrenament

În afara vestimentației sport și a sticlei cu apă. Cred că nu am nevoie de alte accesorii, atât timp cât am energia cu mine, dorința și motivația, dar și antrenorul personal, care știe exact ce și cum trebuie să fac în sala de sport.

Încălzire

Obligatorie și necesară oricărui antrenament. Deși poate dura numai zece minute, mulți am vrea să sărim această etapă, din lipsă de timp, însă ea este foarte importantă – evităm riscul unei accidentări, pregătim astfel corpul pentru efort și este primul pas pentru un antrenament mai bun și mai eficient.

Stretching

Îmi amintesc că orice antrenament la Dansez pentru tine începea cu exercițiile de stretching, obligatoriu. Acea perioadă a fost foarte solicitantă pentru mine din toate punctele de vedere, iar dacă nu aș fi avut un îndrumător profesionist, aș fi clacat. Corpul meu nu era obișnuit cu un asemenea efort (zilnic, chiar și opt ore pe zi) și nici cu mișcările de dans.

Este cu totul alt tip de solicitare a mușchilor decât ceea ce făceam eu în mod obișnuit la sala de sport. A fost și perioada în care am slăbit rapid multe kilograme, fără sămi fi propus așa ceva.

Corina Caragea

Muzică

Muzica mă însoțește în mașină, în sala de sport, pe bicicletă, acasă, în baie, la birou, peste tot. Playlistul pentru sport mi-l fac singură și îl tot „updatez” de la o lună la alta. Să nu credeți că la sală îmi bubuie în urechi muzică special aleasă pentru a mă „mișca” din loc. Ascult diverse remixuri, dar și ultimele hituri. Orice. De la Ludovico Einaudi (da, chiar așa) la SIA sau Coldplay. Muzică să fie. Caut să mă relaxeze muzica, nu să mă împingă de la spate pe banda de alergare.

Aplicații

Iau din tehnologie numai ceea ce îmi este necesar. Nu stau cu ochii pe ultimele apariții. Uit ce aplicații am descărcat, nu am timp să le urmăresc, sunt mereu pe fugă și cred că aplicația cea mai bună este antrenorul personal și… uman, în carne și oase. El are grijă să nu chiulesc, îmi face un program în acord cu corpul meu și supraveghează exercițiile, cu grija să le execut corect. Cred că nu aș putea „asculta” de o aplicație, aș încerca să o păcălesc, recunosc.

Cum timpul meu este limitat, nu vreau să pierd vremea aiurea în sala de sport, prinzându-mi urechile în cine știe ce aplicație.

Motivație

Sportul îmi dă o stare de bine, este un bun start de zi plină de energie și mă menține într-o stare bună de sănătate. Aceasta este cea mai bună motivație, care stă în fața unei măsuri de haine, a oglinzii sau a aparatului foto. Eu am o meserie care mă ține în vitrină, așadar, nici nu îmi permit să neglijez aspectul fizic și nici nu vreau.

De când mă știu, am avut aceeași formă fizică, am oscilat cu cinci kilograme în plus sau în minus, nimic mai mult. Fac sport regulat, de câteva ori pe săptămână, în sala de sport, dar și în aer liber, pentru întreținere, tonifiere și sănătate, în niciun caz pentru că vreau să am masa musculară exagerată sau pentru că am vreo țintă de genul „slăbesc atâtea kilograme într-o lună” sau „vreau să trec proba costumului de baie, că vine vara”.

Corina Caragea

Personal

Antrenor personal. Îi recunosc meritele și cred că fără el nu m-aș descurca, m-aș culca pe o ureche. Cred că e important să fie cineva care să te tragă de mânecă, să se priceapă mai bine decât tine ce grupe de mușchi trebuie să mai lucrezi și să îți dea un sfat și în privința alimentației, să nu faci sport haotic.

Apropo de personal, sportul, pentru mine, mă refer la cel în sală, este un lucru care trebuie făcut. Punct. Nu merg cu iubitul la sală, nici cu gașca de prieteni, nu amestec lucrurile, ca să fiu sigură că nu mă abat de la ceea ce am de făcut.

Foto: dSTUDIO (indoor) / Bogdan Zop (outdoor)

Citește și: O zi de antrenament cu Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport în WRC

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.