Constantin Popovici, primul român din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, a plonjat pe locul 7 la debut

0
171
Constantin Popovici - Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici, primul român din istoria competiției, a făcut spectacol la debutul în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

Românul a sărit de la înălțimea de 27 de metri, de pe clădirea Operei din Copenhaga, și a încheiat competiția pe locul 7 cu un total de 375,10 puncte.

Lupta pentru prima poziție s-a dat între Gary Hunt și Steven LoBue, britanicul reușind să se impună pentru a treia oară consecutiv în această etapă. LoBue rămâne însă lider în ierarhia generală cu un total de 700 de puncte, cu 90 mai multe decât Garry Hunt.

Constantin Popovici

Organizată pentru prima oară în 2009, Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume. Iar în acest weekend, în premieră absolută, pe platforma amplasată la 27 de metri deasupra apei a urcat și un român.

Constantin Popovici, 30 de ani, a primit un wild card din partea organizatorilor și a fost unul dintre cei 14 săritori de top care au concurat în acest weekend în etapa a cincea a sezonului din Red Bull Cliff Diving.

Românul s-a remarcat imediat printre cei mai buni săritori din lume. Cu un salt de la 27 de metri care i-a adus 375,10 puncte, Constantin Popovici s-a clasat pe un excelent loc 7.

„Totul s-a petrecut foare repede pentru mine. Eram pe lista cu potențialii participanți, iar vineri dimineața s-a confirmat participarea mea cu un wild card la etapa din Danemarca. Am acceptat imediat provocarea. Sunt într-o formă buna și asta s-a văzut încă de la antrenamente. A fost un concurs foarte puternic aici. Cu punctajul meu primit la această etapă, aș fi terminat pe podium etapa din Elveția de exemplu. A fost o experiență senzațională și mi-ar plăcea să mai particip și la una din ultimele două etape rămase în calendar”, a spus Constantin Popovici.  

Iată și saltul cu care Constantin Popovici s-a clasat pe locul 7.

La Copenhaga, lupta pentru victorie s-a dat între americanul Steven LoBue și britanicul Garry Hunt. Până la un punct, mexicanul Jonathan Paredes a fost și el în cărți, dar cea mai bună performanță personală din acest sezon nu i-a adus decât locul 3.

Steven LoBue a fost învins cu o săritură de 10, Garry Hunt primind astfel al 100-lea 10 curat din istoria competiției. Pentru britanic aceasta a fost a 32-a victorie din 2009, primul an în care s-a organizat competiția de sărituri în apă.

Cu două etape rămase în calendar lupta pentru Trofeul “King Kahekili” este deschisă. Steven LoBue are 700 de puncte, cu doar 90 de puncte mai multe decât Garry Hunt, iar Jonathan Paredes este la 150 de puncte în spate pe poziția a treia.

Cu locul 7 din Danemarca, Constantin Popovici întră pe locul 13 în acest clasament al celor mai buni săritori din lume cu un total de 60 de puncte.

Următoarea etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este programtă la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, pe 8 septembrie. Printre cei 14 atleți care vor sări de pe podul istoric Stari Most se va număra și românul Cătălin Preda, aceasta fiind al doilea săritor român din istoria competiției prezent cu un wild card.

Foto: Red Bull Content Pool

Citește și: 5 sfaturi de la Colleen Fotsch care să te motiveze să mergi mai departe la antrenament

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.