Constantin Popovici participă și la ultima etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

0
136
Constatntin Popovici - Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici, primul român care a participat la o etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, va participa și la etapa finală a celei mai spectaculoase competiții de high diving din lume.

Sportivul român are 80 de puncte în clasament și și-a propus să termine din nou în top 10.

Anul acesta doi români au făcut spectacol în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. După debutul, cu o clasare pe locul 7, din Danemarca pentru Constantin Popovici, a urmat clasarea pe podium a lui Cătălin Preda în etapa de la Mostar.

Pentru etapa finală, programată pe 23 septembrie la Polignano a Mare în Italia, Constantin Popovici a primit încă un wild card în urma evoluțiilor sale foarte bune din acest an.

La fiecare etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving participă cei 10 sportivi permanenți, plus 4 săritori care primesc câte un wild card. În urma performanțelor foarte bune, Constantin Popovici este singurul săritor care a primit invitația de a concura la trei etape în acest sezon.

„Anul acesta m-am mutat în Italia pentru că aici am condițiile ideale de pregătire și tot ce voiam era să mă antrenez pentru a participa anul viitor în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Dar totul s-a întâmplat mai repede și mă bucur că am avut această oportunitate pentru că acum m-am simțit pregătit mental pentru asta. Este ultima etapă a sezonului și titlul nu s-a decis încă așa că mă aștept să vedem sărituri foarte bune în concurs. M-am pregătit intens pentru această etapă și obiectivul meu este să adun cât mai multe puncte pentru a urca în clasamentul de final, ceea ce cu siguranță îmi va deschide noi oportunități pentru 2019”, a spus Constantin Popovici.

Lupta pentru titlu va fi una extrem de disputată. Înaintea etapei din Italia diferența dintre Gary Hunt, liderul clasamentului general, și Steven LoBue este de doar 20 de puncte, aceasta fiind cea mai strânsă diferență de până acum înaintea etapei finale. Mexicanul Jonathan Paredes, campionul de anul trecut, este pe trei în clasamentul general, dar mai are și el șanse la titlu.

Gary Hunt este într-o formă excelentă, după cele trei victorii consecutive care l-au readus pe prima poziție la general, și este principalul favorit la victorie. Americanul Steven LoBue a câștigat două etape anul acesta, iar Jonathan Paredes știe cum să facă față presiunii, după ce anul trecut a devenit campion tot în ultima etapă, după un duel cu același Gary Hunt.

Ultima etapă a sezonului este una foarte importantă și pentru 2019. În urma rezultatelor de aici se va decide care sunt sportivii care se califică direct la toate etapele din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, iar pentru a avea locul asigurat un sportiv trebuie să termine sezonul în top 5. 

Evoluția lui Constantin Popovici și a celorlalți săritori din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving poate fi urmărită în direct, pe 23 septembrie începând cu ora 13:10 ora României, pe www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV, Facebook & YouTube.

CLASAMENT GENERAL MASCULIN – (după 6 din 7 etape)

1- Gary Hunt GBR – 810 puncte
2- Steven LoBue USA – 790 puncte
3- Jonathan Paredes MEX – 660 puncte
4- Michal Navratil CZE – 570 puncte
5- Andy Jones USA – 500 puncte
6- Kris Kolanus POL – 470 puncte
7- Blake Aldridge GBR – 408 puncte
8- Alessandro De Rose ITA – 349 puncte
9- David Colturi USA – 330 puncte
10- Sergio Guzman (W) MEX – 270 puncte
11- Catalin Preda (W) ROU – 130 puncte
12- Nikita Fedotov (W) RUS – 89 puncte
13- Orlando Duque COL – 89 puncte
14- Constantin Popovici (W) ROU – 80 puncte

Foto: Red Bull Content Pool

Citește și: Fitness pe două roți cu Adrian Răduță

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.