Constantin Popovici începe sezonul din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving în Filipine

0
239
Constantin Popovici

Pe 13 aprilie, Constantin Popovici va începe sezonul 2019 din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving într-un decor fabulos în Filipine, pe insula Palawan, considerată una dintre cele mai frumoase insule din lume.

Constantin Popovici, primul român care și-a asigurat participarea la un sezon complet în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, este pregătit să sară de la 27 de metri alături de cei mai buni high diveri din lume. Programată pe 13 aprilie, etapa din Filipine, pe insula Palawan, face parte în premieră din calendarul competițional al celei mai spectaculoase competiții de sărituri din lume.

“Aștept cu nerăbdare să înceapă acest sezon. Sunt pregătit din punct de vedere fizic și mental, iar acum nu îmi mai rămâne decât să pun în practică tot ceea ce am făcut la antrenamente. În perioada de pregătire am fost în Marea Britanie unde am lucrat cu o echipă foarte bună și sunt încrezător că pot începe sezonul cu un rezultat bun”, a spus Constantin Popovici, după prima sesiune de antrenamente din Filipine.

La masculin, pe platforma amplasată la 27 de metri vor urca cei 10 sportivi care și-au asigurat un loc la toate etapele din calendar, plus alți patru sportivi care beneficiază de un wild card. Gary Hunt campionul de anul trecut va încerca să-și apere Trofeul King Kahekili, dar lupta se anunță una extrem de disputată ținând cont de adversarii săi înscriși în competiție.

Steven Lobue, Jonathan Paredes, Michal Navratil, David Colturi, Kris Kolanus, Andy Jones, Blake Aldridge, Oleksiy Prygorov și Constantin Popovici sunt ceilalți 9 sportivi permanenți, iar la prima etapă participă cu un wild card Alessandro De Rose, Nikita Fedotov, Sergio Guzman și legendarul Orlando Duque, care revine în competiție după un sezon plin de accidentări.

“Antrenamentele de aici au decurs foarte bine. Este o vreme superbă și toată lumea e plină de energie. Simt un vibe bun la această etapă și sunt motivat să obțin un rezultat cât mai bun. Este important să-mi fac săriturile cât mai bine și mi-ar plăcea să urc pe podium. Lucrez și la o serie de elemente noi pentru a mări gradul de dificultate al săriturilor, dar asta pentru etapele următoare”, a continuat Constantin Popovici.

În întrecerea masculină, săriturile în apă sunt programate de la o înălțime de 27 de metri, de aproape trei ori mai mult decât în competiția olimpică, iar înainte de intrarea în apă sportivii ating o viteză de peste 85 km/h, adică au aproape aceeași accelerație ca cea a unui Bugati Veyron. Durata din momentul saltului și până la intrarea în apă este de 3 secunde, iar forța de intrare în apă este de 2 -3G.

“Este o etapă complet nouă pentru toată lumea și mă bucur că începe sezonul aici. M-am pregătit intens și am încredere în săriturile mele”, a mai spus Constantin Popovici.

Finala din Filipine va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a competiției, pe canalul de YouTube și pe Red Bull TV sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 11:45.

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2019

13 aprilie – El Nido, Palawan, Filipine

12 mai – Dublin, Irlanda

2 iunie – Polignano a Mare, Italia

22 iunie – São Miguel, Insulele Azore, Portugalia

14 iulie – Beirut, Liban

24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina

14 septembrie – Bilbao, Spania

Citește și: Corina Caragea: „Sportul îmi dă stare de bine, este un bun start de zi plină de energie!”

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.