Câte minute se fierbe un ou?

0
58
În câte minute se fierbe un ou

Moale, cleios, tare? Tu cum preferi ouăle la micul dejun? Avem câteva cifre care te vor ajuta să-l prepari așa cum îți place. 

Andreea Irimia ți-a povestit deja de ce este important să incluzi oul în dieta ta zilnică. Acum îți dăm spunem cât și cum trebuie să fierbi oul pentru a avea un mic dejun așa cum ți-l dorești.

Treaba cu oul nu a fost niciodată simplă, iar la întrebarea “cine a fost mai întâi: oul sau găina?, încă nu s-a găsit un răspuns. Așa este și în cazul preparării unui ou. În câte minute se fierbe un ou?

Fiecare specialist are propria formulă în care temperatura apei, grosimea cojii, greutatea oului sau chiar altitudinea la care se fierbe joacă un rol.

Există totuși câteva constante. La temperatura de 65 de grade Celsius, albușul începe să se întărească.

4 minute și jumătate, 6 minute și jumătate și 9 minute sunt valorile pentru un ou moale, cleios și tare, pentru un ou de mărimea M scos direct din frigider.

Pentru un ou mărimea L e nevoie de 40 – 60 de secunde în plus. Dacă oul este la temperatura camerei, timpul de fierbere scade cu un minut.

Citește și: Ce mâncăm după antrenamente pentru recuperarea mușchilor?

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.