Cătălin Preda s-a clasat pe locul 6 în etapa a patra din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

0
3406
Cătălin Preda - Red Bull Cliff Diving

Cătălin Preda a obținut din nou un rezultat foarte bun în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, sportivul român reușind să adune 329,40 de puncte cu cele patru sărituri de pe stâncile din Insulele Azore.

Vântul puternic și valurile uriașe au fost principala provocare pentru cei 24 de sportivi, la masculin și feminin, care au sărit de pe stâncile din Insulele Azore, în etapa a patra din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Din cauza condițiilor meteo în prima zi a competiției sportivii au sărit o singură dată, celelalte 3 salturi fiind programate sâmbătă.

În ciuda condițiilor meteo dificile și a lipsei sale de experiență în ceea ce privește săriturile de la 27 de metri în ocean, Cătălin Preda a avut patru sărituri pentru care a primit în total 329,40 de puncte, ceea ce i-a garantat în final poziția a șasea în clasamentul etapei din Insulele Azore. Astfel, în cele două participări cu wildcard din acest sezon, în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume, sportivul român a adunat 80 de puncte și ocupă poziția a 12-a în clasamentul general.

„Mi-a făcut o mare plăcere să fiu pe lista de start în Insulele Azore și mă simt privilegiat că am putut sări de pe stâncile de aici. A fost o competiție dificilă care s-a încheiat cu un rezultat bun. Mă voi pregăti în continuare pentru săriturile de la mare înălțime și sper să mai am ocazia să particip la etape din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving“, a spus Cătălin Preda.

Cătălin Preda - Insulele Azore - Red Bull Cliff Diving

Lupta pentru podium s-a dat între Gary Hunt și Jonathan Paredes și a fost extrem de disputată în toate cele patru manșe. Paredes, campionul din 2017, a început și a terminat competiția cu câte trei note de 10, reușind să bată recordul rivalului său care primise 5 note de 10 într-o singură competiție.

Hunt, de 7 ori campion mondial, a reușit să se impună cu o evoluție mai constantă, diferența fiind însă de doar trei puncte între cei doi. Podiumul a fost completat de Andy Jones, americanul fiind la cel de-al doilea podium consecutiv în 2019.

Gary Hunt și-a consolidat poziția de lider în clasamentul general, cu un total de 600 de puncte, Paredes și Jones fiind la egalitate, pe 2, cu 350 de puncte. Din cauza accidentării din Italia, Constantin Popovici, primul român cu un sezon complet în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, a retrogradat pe locul 7, cu cele 160 de puncte adunate în prima parte a sezonului, dar cel mai probabil acesta va reveni în competiție în etapa din Beirut, programată pe 14 iulie.

La feminin, Rhiannan Iffland a rămas neînvinsă în actualul sezon. La fel ca în urmă cu trei săptămâni, la Polignano a Mare, sportiva din Australia a dominat fiecare manșă și s-a impus cu un avans de 22 de puncte în fața britanicei Jessica Macaulay aflată la primul podium din 2019. Canadianca Lysanne Richard s-a clasat pe poziția a treia și cu punctele de aici a trecut pe locul secund în ierarhia generală. Iffland conduce detașat în clasament, după primele patru etape, cu un total de 600 de puncte.

Următoarea etapă din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este programată în weekendul 13 – 14 iulie și se va desfășura pentru prima oară în Liban. Cei mai buni săritori de high diving din lume vor ajunge în Beirut și vor sări de pe stâncile aflate în largul promenadei din cartierul Raouché, cunoscute sub numele de Pigeon Rock și care se spune că ar fi apărut după ce eroul din mitologia greacă Perseu a omorât un monstru marin pentru a o salva pe Andromeda.

Rezultate – etapa a patra Insulele Azore (masculin)

1- Gary Hunt GBR – 420.60 puncte
2- Jonathan Paredes MEX – 417.50 p
3- Andy Jones USA – 375.45 p
4- Michal Navratil CZE – 362.45 p
5- Oleksiy Prygorov UKR – 365.55 p
6- Catalin Preda (W) ROU – 329.40 p

Rezultate – etapa a patra Insulele Azore (feminin)
1- Rhiannan Iffland AUS – 326.80 puncte
2- Jessica Macaulay GBR – 304.70 p
3- Lysanne Richard CAN – 298.30 p 

Clasament general masculin (după etapa a patra din șapte)

1- Gary Hunt GBR – 600 puncte
2- Andy Jones USA – 350 p
2- Jonathan Paredes MEX – 350 p
4- Michal Navratil CZE – 280 p
5- Kris Kolanus POL – 220 p
6- Oleksiy Prygorov UKR – 180 p
7- Constantin Popovici ROU – 160 p
8- David Colturi USA – 150 p
8- Steven LoBue USA – 150 p
10- Blake Aldridge GBR – 120 p
11- Alessandro De Rose (W) ITA – 118 p
12- Catalin Preda (W) ROU – 80 p

Citește și: 6 rețete de smoothie-uri cu fructe

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.