Cătălin Preda participă și la etapa din Insulele Azore în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

0
2552
Catalin Preda - Red Bull Cliff Diving

Cei mai buni high diveri din lume vor sări de pe stâncile din Insulele Azore, în etapa a patra din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Pe platforma de la 27 de metri va urca din nou Cătălin Preda, românul primind și pentru această etapă un wildcard.

În acest weekend, cei mai buni high diveri din lume vor sări, pentru a opta oară, de pe stâncile din Insulele Azore, în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume.

Cei 24 de sportivi, la masculin și feminin, vor trebui să impresioneze din nou juriul cu sărituri unice și cu un grad de dificulate mare, mai ales că lupta pentru primele locuri este mai strânsă ca niciodată.

De pe stâncile insulei Vila Franca do Campo s-au executat sărituri senzaționale de la 27 de metri direct în oceanul Atlantic și, nu de puține ori, câștigătorul s-a decis după dueluri dramatice, aici înregistrându-se cea mai mică diferență, doar 0,1 puncte, între primii doi clasați.

După debutul senzațional din 2018 la Mostar, când a terminat pe locul secund, Cătălin Preda va reprezenta România și în etapa a patra din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Săritorul român este la cel de-al doilea wildcard primit în acest sezon după etapa de la Poligano a Mare unde a terminat pe locul 12 cu un total de 299,25 de puncte.

„Clar, Mostar rămâne cea mai frumoasă amintire a mea din această competiție. Am reușit să urc pe podium chiar de la prima participare și asta nu se uită niciodată, mai ales că niciun sportiv care a beneficiat de un wildcard nu a mai avut o astfel de performanță. Am învățat multe în etapa de la Polignano a Mare și cu siguranță voi aborda puțin altfel concursul din Azore. La prima etapă am sărit într-un râu, la a doua am sărit în mare, iar aici voi sări în ocean. Să nu uităm însă că eu sunt abia la început în această disciplină, a săriturilor de la mare înălțime, și fiecare competiție este o ocazie bună pentru mine să acumulez experiență. Sper să obțin un rezultat cât mai bun și asta să-mi deschidă ușa spre noi participări în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving“, a spus Cătălin Preda.

Cu victoria din etapa trecută, Garry Hunt și-a consolidat poziția de lider și este principalul favorit și în Azore, mai ales că cel mai mare rival al său din acest sezon, Constantin Popovici, nu va participa la această etapă din cauza accidentării din Italia. „Sunt în faza de recuperare și am dat deja ghipsul jos. Mă simt bine și îmi doresc să revin cât mai repede în competiție. Cel mai probabil voi fi din nou prezent la etapa din Beirut, pe 14 iulie“, a spus Constantin Popovici.

Astfel, după primele trei etape, în lupta pentru podium au intrat americanul Andy Jones și polonezul Kris Kolanus, care vor încerca să adune cât mai multe puncte în Azore. Și mexicanul Jonathan Paredes, campionul din 2017, sau cehul Michal Navratil, veteranul seriei, au nevoie de o victorie pentru a-și menține șansele la titlu în 2019. Garry Hunt are trei victorii aici, cele mai multe obținute de un sportiv în Azore, dar britanicul nu a mai reușit să câștige de doi ani pe insula din oceanul Atlantic.

La feminin, Rhiannan Iffland poate intra în istoria competiției ca prima sportivă care câștigă 5 etape consecutiv, dintre care 4 în același sezon. Australianca a egalat recordul deținut de Rachelle Simpson și vrea să-și consolideze prima poziție în clasamentul general din 2019 cu încă o victorie.

Până acum, pentru celelalte locuri de pe podium s-au luptat Yana Nestsiarava, din Belarus, Lysanne Richard, din Canada, Adriana Jimenez, din Mexic, și Maria Paula Quintero, din Columbia. Și dacă este cineva care să poată întrerupe șirul de victorii al australiencei, atunci una dintre cele patru sportive are cele mai mari șanse.

Finala din Insulele Azore va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a competiției, pe canalul de YouTube și pe Red Bull TV sâmbătă, 22 iunie, de la ora 16:30, ora României.

Citește și: AMI: „Fac mișcare pentru a mă menține și pentru a avea un echilibru în ceea ce privește stilul de viată.”

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.