Cătălin Preda își continuă evoluția în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

0
2467
Cătălin Preda își continuă evoluția în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

După rezultatul foarte bun din Insulele Azore, Cătălin Preda a primit cel de-al treilea wildcard din acest sezon în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.

Cei mai buni săritori de high diving din lume vor sări pentru prima oară de pe celebrele stânci Pigeon Rock, aflate în largul promenadei din cartierul Raouché, din Beirut, această etapă fiind inclusă în premieră în calendarul Seriei Mondiale Red Bull Cliff DIving.

Cu o înălțime de peste 40 de metri, arătând ca două santinele gigantice, stâncile Pigeon Rock sunt simbolul capitalei Libanului, orașul votat de World Tourists ca destinație obligatorie în 2019.

Red Bull Cliff Diving - Beirut

Săriturile bune din Seria Mondială i-au adus lui Cătălin Preda încă un wildcard, aceasta fiind cea de-a treia participare pentru el în acest sezon. Cu 80 de puncte adunate până acum, Cătălin Preda este pe locul 12 în clasamentul general, iar obiectivul său este să-și arate din nou potențialul în lupta cu cei mai buni săritori de high diving din lume.

„A fost o surpriză plăcută să primesc încă un wildcard, mai ales că este o etapă complet nouă. Stâncile de aici sunt celebre în întreaga lume și mă bucur că pot participa din nou în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Acum cel mai important este să-mi execut săriturile cât mai bine și dacă voi face asta, sigur voi obține și un rezultat bun. Așa cum a fost cazul și în Portugalia, se va sări direct de pe stâncă, ceea ce este o provocare suplimentară, dar locul este absolut fabulos și abia aștept să sar acolo de la 27 de metri“, a spus Cătălin Preda.

Ajunsă în partea a doua a sezonului, lupta pentru titlu în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este extrem de disputată, iar faptul că această etapă este programată într-un loc complet nou condimentează și mai mult întrecerea. Britanicul Gary Hunt, lider la general, a fost învins o singură dată în acest sezon de Constantin Popovici, în etapa de la Dublin, iar o victorie aici ar însemna un pas important pentru el în păstrarea trofelului King Kahekili.

Mexicanul Jonathan Paredes a fost greu de învins în Insulele Azore și va fi un candidat serios la victorie, mai ales că un succes l-ar păstra în lupta pentru titlu. Printre favoriți se numără și Andy Jones care, după cele două podiumuri din etapele anterioare, a urcat pe locul 3 în ierarhia generală, mai ales că americanul este considerat un specialist al etapelor noi incluse în calendar.

Din păcate, Constantin Popovici va rata și această etapă, din cauza accidentării din Italia. „Recuperarea a decurs foarte bine și am început inclusiv antrenamentele în bazin. Din păcate nu voi putea participa la etapa din Beirut pentru că medicii mi-au recomandat să-mi mai menajez puțin piciorul. Mă pregătesc intens pentru Campionatele Mondiale și pentru ultimele două etape din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving pentru că îmi doresc să urc din nou pe podium“, a spus Constantin Popovici.

La feminin, nu a reușit nimeni să o învingă în acest sezon pe Rhiannan Iffland, de trei ori campioană mondială. Canadianca Lysanne Richard, cu trei clasări pe podium în 2019, și britanica Jessica Macaulay, locul 3 la general, vor încerca să oprească șirul de victorii al sportivei din Australia în cea de-a treia etapă din istoria Seriei Mondiale programată în Orientul Mijlociu, după Oman în 2012 și Dubai în 2016.

Finala din Beirut va fi transmisă pe pagina oficială de Facebook a competiției, pe canalul de YouTube și pe Red Bull TV sâmbătă, duminică 14 iulie, de la ora 17:30, ora României.

Clasament general masculin (după etapa a patra din șapte)

1- Gary Hunt GBR – 600 puncte
2- Andy Jones USA – 350 p
2- Jonathan Paredes MEX – 350 p
4- Michal Navratil CZE – 280 p
5- Kris Kolanus POL – 220 p
6- Oleksiy Prygorov UKR – 180 p
7- Constantin Popovici ROU – 160 p
8- David Colturi USA – 150 p
8- Steven LoBue USA – 150 p
10- Blake Aldridge GBR – 120 p
11- Alessandro De Rose (W) ITA – 118 p
12- Catalin Preda (W) ROU – 80 p
13- Nikita Fedotov (W) RUS – 10 p
14- Slavik Kolesnikov (W) UKR – 40 p
15- Orlando Duque (W) COL – 39 p
16- Artem Silchenko (W) RUS – 30 p
17- Sergio Guzman (W) MEX – 9 p
17- Manuel Halbisch (W) GER – 9 p
19- Alberto Devora (W) ESP – 8 p
19- Jucelino Junior (W) BRA – 8 p

Clasament general feminin (după etapa a patra din șapte)

1- Rhiannan Iffland AUS – 600 puncte
2- Lysanne Richard CAN – 370 p
3- Jessica Macaulay GBR – 360 p
4- Yana Nestsiarava BLR – 330 p
5- Maria Paula Quintero (W) COL – 210 p
6- Eleanor Townsend Smart USA – 200 p
7- Adriana Jimenez MEX – 180 p
8- Antonina Vyshyvanova (W) UKR – 120 p
9- Xantheia Pennisi (W) AUS – 100 p
10- Ginger Huber (W) USA – 70 p
10- Iris Schmidbauer (W) GER – 70 p
12- Jacqueline Valente (W) BRA – 60 p
12- Aimee Harrison (W) CAN – 60 p
14- Celia Fernandez (W) ESP – 30 p

Calendar Seria Mondială Red Bull Cliff Diving 2019

14 iulie – Beirut, Liban
24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina
14 septembrie – Bilbao, Spania

Vezi și: 6 antrenori personali pe care să-i urmărești pe Instagram vara aceasta

Urmărește FitnessMag.ro pe FacebookYouTube și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.