Brăţara de fitness: moft sau ajutor real?

0
148
Brăţara de fitness

Brăţările inteligente ce măsoară activitatea fizică au devenit pentru mulţi dintre noi parte integrantă a vieţii cotidiene.

Astăzi, la câţiva ani de la apariţia primelor modele, suntem oare în măsură să tragem o concluzie despre ele? Sunt aceste accesorii cu adevărat folositoare celor pasionaţi de sport sau reprezintă doar subiecte de socializare la bar, când toate discuţiile despre vreme au fost epuizate?

În afară de designul elegant şi futurist, brăţările inteligente se remarcă şi prin inteligenţa ascunsă în doar câteva grame de tehnologie modernă. Chiar şi cele mai simple şi economice modele pot livra multe date legate de activităţile zilnice ale posesorului, începând cu numărul de paşi făcuţi şi terminând cu numărul de calorii consumate în activităţi, fie ele cotidiene sau într-un context sportiv.

Însă dacă ne orientăm către un produs mai performant, atunci gama de informaţii primite prin intermediul aplicaţiilor pot înlocui de multe ori un antrenor de fitness sau chiar şi un medic generalist.

Fitbit este o companie orientată către sănătate şi un stil de viaţă cât mai activ, lider în domeniul brăţărilor şi ceasurilor inteligente, produsele fiind disponibile în peste 54.000 de magazine din 65 de țări.

Dovadă a satisfacţiei clienţilor stau cele peste 8,3 milioane de descărcări ale aplicaţiei Fitstar în 155 de ţări, incluzând aici şi aplicaţiile Fitstar Personal Trainer şi Fitstar Yoga. În portofoliul actual sunt nici mai mult, nici mai puţin de 11 produse ce satisfac cerinţele din ce în ce mai exigente ale sportivilor amatori sau profesionişti: Fitbit Surge®, Fitbit Blaze™, Fitbit Charge 2™, Fitbit Charge HR™, Alta HR™, Alta™, Fitbit Charge™, Fitbit Flex 2™, Fitbit Flex®, Fitbit One® şi Fitbit Zip®.

Cel mai mic şi mai simpatic dintre toate, modelul Fitbit Zip®, este un monitor de activitate care te informează cu privire la numărul de paşi efectuaţi, distanţa parcursă şi numărul caloriilor consumate.

Este un produs recomandat celor care se află la începutul aventurii în lumea sportului şi al stilului de viață sănătos. Pentru aceia care doresc mai mult de atât, modelul Fitbit Flex 2™ aduce în plus informaţii despre durata somnului, fiind, în acelaşi timp, un bun prieten al înotătorilor – monitorizează numărul de ture efectuate în bazin.

Fitbit Alta HR™ beneficiază şi de funcţia de monitorizare a pulsului, iar Fitbit Charge 2™ are şi un modul de exerciţii de respiraţie, ideal pentru cei pasionaţi de yoga sau pentru cei care doar doresc să se relaxeze rapid şi într-o manieră confortabilă.

Vârfurile de gamă, ceasurile inteligente Fitbit Surge® şi Fitbit Blaze™, sunt adevărate uzine de funcţii şi ajutoare pentru o viaţă sănătoasă. Cele două pot monitoriza ciclurile şi calitatea somnului, recunosc activitatea sportivă efectuată, măsoară pulsul şi gradul de fitness ale posesorului, au senzor GPS integrat şi, nu în ultimul rând, pot controla multe din funcţiile telefonului mobil, de la playlistul cu melodii până la apeluri, mesaje şi activităţi de calendar.

Mai multe detalii despre produsele Fitbit pot fi găsite pe site-ul lor oficial, iar în ceea ce priveşte întrebarea de la început, răspunsul evident este unul singur: brăţările inteligente pentru măsurarea activităților sportive sunt mai mult decât ajutoare, sunt cei mai buni prieteni ai sportivilor și nu numai.

Citește și: Ești în vacanță? Avem o serie de exerciţii pe care le poți face oriunde

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.