Bogdan Borza joacă la primul turneu internațional Red Bull Next Gen Open

0
601
Bogdan Borza

La prima ediție a turneului internațional de tenis Red Bull Next Gen Open, programată între 7-10 noiembrie la Milano, va juca și Bogdan Borza, care a primit un wild-card, la fel ca toți ceilalți șapte participanți.

Red Bull intră pe terenul de tenis și va organiza, începând din acest an, Red Bull Next Gen Open, o competiție de masă, care va oferi jucătorilor tineri, de până la 21 de ani, șansa de a juca la un turneu internațional cu un set de reguli inovatoare.

Ediția inaugurală a turneului se va desfășura în perioada 7 – 10 noiembrie, la Milano, unde opt jucători se vor lupta pentru prima coroană. Meciurile se vor juca la Fiera Milano, în aceași bază unde se desfășoară și Next Gen ATP Finals (în perioada 6 – 10 noiembrie).

Bogdan Borza, 21 de ani, a fost cel mai bun junior la U14 și U16 și este jucătorul român care va juca la prima ediție a turneului. “Sunt încântat că voi juca la primul turneu Red Bull Next Gen Open de la Milano. Este o experiență complet nouă pentru mine. Nu am mai jucat până acum în acest format și îmi doresc să obțin un rezultat cât mai bun”, a spus Bogdan Borza, numărul 799 ATP în acest moment.

În cadrul Red Bull Next Gen Open vor fi valabile o parte din regulile pentru Next Gen ATP Finals, inclusiv un set mai scurt (cine ajunge primul la 4, cu tie-break la 3), timp de încălzire mai scurt pentru jucători, 25 de secunde între puncte, fără neț, și fără avantaj, ceea ce adaugă un plus de imprevizibilitate meciurilor.

În plus, în faza finală a competiției, jucătorii vor putea primi indicații de la antrenor între seturi, prin intermediul unui headset, nu vor fi arbitri de linie, toate deviziile fiind luate cu ajutorul tehnologiei Hawk-Eye Live.

“Sper să mă obișnuiesc repede cu aceste reguli și cu faptul că terenul are doar linii de simplu. Va fi ceva complet diferit, dar sigur foarte interesant. Îi cunosc pe majoritatea adversarilor mei, le știu stilul, și sunt pregătit să dau totul pentru a câștiga acest turneu”, a mai adăugat Bogdan Borza.

În 2019, se vor organiza turneee Red Bull Next Gen Open în mai multe țări din lume, inclusiv în România, obiectivul fiind de a deveni evenimentul cu cel mai mare număr de participanți din lume. Red Bull Next Gen Open este deschis tuturor jucătorilor de până la 21 de ani care vor lupta în fiecare țară pentru unul dintre cele 8 locuri în finala de la Milano din 2019.

Jucătorii înscriși la turneul Red Bull Next Gen Open Milano 2018:

Geoffrey Blancaneaux (Franța); Jannik Sinner (Italia); Bogdan Borza (România); Jumpei Yamasaki (Japonia) ; Jakub Paul (Elveția); Sidane Pontjodikromo (Olanda); Alvaro Lopez (Spania); TBA (Marea Britanie).

Red Bull Next Gen Open - visual

Citește și: 7 sfaturi de la Ben Longley pentru a te putea antrena mai bine

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.