Bogdan Borza a participat la prima ediție a turneului internațional de tenis Red Bull Next Gen Open de la Milano

0
576
Bogdan Borza - Red Bull Next Gen Open

Geoffrey Blancaneaux, câștigător la juniori la Roland Garros, a intrat în istorie ca primul campion al turneului Red Bull Next Gen Open, după ce a trecut în finală de germanul Mats Rosenkranz.

Pe tabloul principal au intrat 8 jucători sub 21 de ani, printre care și românul Bogdan Borza, toți primind câte un wild card, la prima ediție a turneului.

Finala dintre Blancaneaux și Rosenkranz a fost punctul culminant la turneul internațional de tenis Red Bull Next Gen Open, desfășurat în acest weekend la Milano, după o serie de meciuri extrem de spectaculoase.

Având un set de reguli inovatoare, turneul internațional de tenis Red Bull Next Gen Open este o competiție de masă, care oferă jucătorilor tineri, de până la 21 de ani, șansa de a juca la un turneu internațional.

Bogdan Borza - Red Bull Next Gen Open

Bogdan Borza, prezent pe tabloul principal la prima ediție, a fost eliminat din turneu de finalistul Mats Rosenkranz într-un meci desfășurat în trei seturi, scor 4 – 0, 2 – 4, 4-3 (7 -5).

“A fost un meci dificil pentru că am avut un adversar care servea foarte bine. Regulile în acest turneu sunt diferite, se joacă seturi până la 4, fără avantaj și totul se desfășoară mult mai rapid. Dacă nu ești concentrat în permanență poți să pierzi totul fără să-ți dai seama. Am avut o șansă în setul 3 de care nu am profitat din păcate. A fost însă o experiență foarte frumoasă și le mulțumesc celor de la Red Bull că m-au invitat la prima ediție a acestui turneu. Este o inițiativă care ajută foarte mult jucătorii mai tineri și mi-ar plăcea să particip și pe viitor la astfel de turnee”, a spus Bogdan Borza, după meciul cu Mats Rosenkranz.

Bogdan Borza - Red Bull Next Gen Open

În finală, Geoffrey Blancaneaux a câștigat primul set cu 4 la 1, după care Rosenkranz s-a impus în cel de-al doilea la tie break. Blancaneaux a revenit și s-a impus în cel de-al treilea set și a câștigat turneul după o luptă fantastică în setul patru. Francezul a câștigat prima finală a turneului Red Bull Next Gen Open cu scorul de 4:1, 3(3):4, 4:2, 4(2):3.

“Mi-ar plăcea să joc la astfel de turnee în fiecare săptămână. Totul a fost perfect. A fost o finală dificilă care s-a terminat cu un rezultat excelent. Am jucat împotriva unui jucător talentat, care servește foarte puternic și am luptat pentru fiecare punct. Sunt fericit că am câștigat”, a spus și Geoffrey Blancaneaux.  

În 2019, se vor organiza turneee Red Bull Next Gen Open în mai multe țări, inclusiv în România, obiectivul fiind de a deveni evenimentul cu cel mai mare număr de participanți din lume. Red Bull Next Gen Open este deschis tuturor jucătorilor de până la 21 de ani care vor lupta în fiecare țară pentru unul dintre cele 8 locuri în finala de la Milano din 2019.

La prima ediție Red Bull Next Gen Red Bull au participat 8 jucători din Franța, Italia, Japonia, Germania, Olanda, Spania, Elveția și România, urmând ca acest eveniment să se desfășoare anul viitor în mai multe țări, oferind șansa jucătorilor tineri de a ajunge în finala de la Milano.

În cadrul Red Bull Next Gen Open sunt valabile o parte din regulile pentru Next Gen ATP Finals, inclusiv un set mai scurt (cine ajunge primul la 4, cu tie-break la 3), timp de încălzire mai scurt pentru jucători, 25 de secunde între puncte, fără neț, și fără avantaj, ceea ce adaugă un plus de imprevizibilitate meciurilor.

În plus, în faza finală a competiției, jucătorii vor putea primi indicații de la antrenor între seturi, prin intermediul unui headset, nu vor fi arbitri de linie, toate deciziile fiind luate cu ajutorul tehnologiei Hawk-Eye Live.

Citește și: Program de campion: Ion Pascu

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.