Autoritățile din Germania analizează redeschiderea sălilor de fitness

0
1007
redeschiderea sălilor de fitness

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au început să se relaxeze încet, încet în Germania, iar Jens Spahn, Ministrul Sănătății, analizează și redeschiderea sălilor de fitness.

În Germania peste 11 milioane de oameni au un abonament la sală, dar pentru moment toate sălile de fitness, cluburile sportive și orice alte săli unde se desfășoară activități sportive indoor sunt închise.

Pe măsură ce se relaxează măsurile luate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, s-a luat în discuție și redeschiderea acestor activități. Jens Spahn, Ministrul Sănătății, a spus că germanii au nevoie să facă sport și că este o prioritate pentru el găsirea unor soluții pentru ca sălile de fitness și de sport să fie redeschise cât mai repede.

Totuși, spațiile închise, vestiarele, aparatele de fitness sunt moduri prin care virusul se poate transmite ușor de la o persoană la alta și tocmai de aceea acest lucru nu se poate face fără implementarea unor măsuri de siguranță care să și funcționeze eficient.

Jens Spahn a precizat că aici nu vorbim doar de suprafețe în metri pătrați ci de metode eficiente de prevenție a virusului și cu cât se vor găi mai repede soluții care să funcționeze, cu atât mai repede va urma și redeschiderea sălilor de fitness.

Guvernul federal vrea să rezolve și soluția abonamentelor înghețate în această perioadă. Astfel, abonații ar urma să primească vouchere pe care pot să le folosească oricând până la finalul anului 2021. Dacă nu vor face asta până atunci își vor primi contravaloarea abonamentului înapoi, dar nu mai devreme de acea dată pentru a permite proprietarilor sălilor să-și revină după această perioadă de criză.

În Germania, la începutul lunii mai se vor relua pas cu pas activitățile sportive outdoor, urmând ca apoi să se găsească soluții eficiente și pentru activitățile indoor.

Reprezentanții industriei de fitness au trimis și o scrisoare deschisă către Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în care scot în evidență importanța sportului în viața oamenilor, dar și măsurile care pot fi luate pentru a preveni răspândirea virusului într-un mediu închis, în care se află mai mulți oameni în același timp.

Printre măsurile de siguranță propuse în prima fază pentru redeschiderea sălilor de fitness se numără și:

  • păstrarea vestiarelor, a dușurilor și a saunelor închise pentru a evita socializarea în locuri în care nu pot fi controlate
  • digitalizarea accesului în săli pentru a avea interacțiuni minime cu personalul
  • limitarea numărului de persoane în sală pe oră în funcție de capacitatea sălii
  • interzicerea pentru moment a claselor de grup
  • dezinfectarea aparatelor la fiecare oră
  • obligativitatea persoanelor care folosesc aparatele să poarte mănuși
  • păstrarea unei distanțe minime între aparate
  • limitarea ca durată a perioadei petrecute de un abonat la sală
  • instalarea unor senzori de măsurare a temperaturii celor care vin la sală

De asemenea, reprezentanții industriei și-au arătat disponibilitatea de a discuta și alte măsuri de siguranță cu specialiștii din Ministerul Sănătății.

În plus, aceștia au cerut ca, la fel ca în industria horeca, să se ia în calcul o scădere a TVA până la 7% și acordarea de alte facilități fiscale pentru o industrie care ține activi peste 11 milioane de oameni și care contribuie substanțial la bugetul de stat.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.