Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

0
10256
Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

Carlos Sainz, 57 de ani, a câștigat de două ori până acum Raliul Dakar și s-a antrenat intens pentru a avea șansa de a câștiga pentru a treia oară cel mai greu raliu din lume.

Poți rezista în lumea sporturilor cu motor timp de patru decenii doar dacă ești foarte bine pregătit din punct de vedere fizic. Iar Carlos Sainz, la 57 de ani, tocmai a luat startul în cel mai dificil raliu din lume: Raliul Dakar.

Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

Pilotul spaniol concurează pe un buggy X-Raid Mini JCW iar în dreapta sa este copilotul Lucas Cruz. Carlos Sainz fost campion mondial în WRC în 1990 și 1992, a câștigat Cursa Campionilor și alte curse celebre din toată lumea. Inclusiv Raliul Dakar.

Sainz a triumfat în competiția din deșert în 2010 și 2018 și este unul dintre favoriți la victorie și anul acesta. Cunoscut și ca “El Matador”, Sainz a început un program strict de antrenament încă de la jumătatea anului trecut pentru a fi în cea mai bună formă acum în ianuarie.

Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

În ediția din 2020 a Raliului Dakar, desfășurată în premieră în Arabia Saudită, sunt programate probe mai lungi, iar condițiile sunt puțin diferite față de cele de la edițiile anterioare. Așa că și antrenamentul a fost puțin diferit.

“Vom petrece multe ore în mașină pentru că avem probe speciale de peste 500 de kilometri. Nu vom rula la altitudine, dar va fi foarte cald în mașină. Ținând cont de astea am stabilit un program de antrenament special. Nu avem nevoie de mușchi, dar avem nevoie de forță și rezistență”, a spus Carlos Sainz.

Antrenamentul specific a început din vara anului trecut, iar din septembrie acestea s-au intensificat. Carlos Sainz a lucrat cu greutăți, a făcut intervale și aerobic pentru a-și îmbunătăți forța și rezistența.

Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

“Atunci când stai perioade lungi în mașină și sari la viteză mare peste denivelări și dune zona lombară și zona cervicală suferă cel mai mult. Eu am ceva probleme în ambele zone așa că am lucrat foarte mult să-mi întăresc acești mușchi. Este important să mergi la într-un ritm cât mai rapid și să nu ai probleme din punct de vedere fizic”, a continuat Sainz.

Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

Peste două ore petrecute pe bicicletă aproape în fiecare zi, stat în plank și alte exerciții specifice l-au ajutat să-și întărească abdomenul și zona lombară. Pentru gât, Sainz a avut o serie de exerciții specifice pentru piloți cu benzi elastice și greutăți.

“Sunt mândru că pot concura încă la acest nivel și că sunt cel mai în vârstă pilot din competiție. Îmi place la nebunie ce fac și nu cred că mă voi opri foarte curând”, a mai adăugat Sainz.

Antrenamentul lui Carlos Sainz pentru Raliul Dakar 2020

După prima săptămână din Raliul Dakar, programat în perioada 5 – 17 ianuarie, Carlos Sainz este pe prima poziție cu un avans de aproape 8 minute față de Nasser Al-Attiyah.

Foto: Jaime De Diego / Red Bull Content Pool

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.