Anghel Damian: „Sportul în casă ajunge să fie principalul aliat în lupta mea cu stresul”

0
13414

Pentru Anghel Damian, actor și scenarist în serialul Vlad, antrenamentul de acasă este cea mai bună soluție pentru a trece peste această perioadă de criză declanașată de virusul COVID-19.

Chiar dacă filmările la serialul Vlad, difuzat de Pro TV, s-au oprit pentru moment, actorii încearcă să rămână în cea mai bună formă pentru momentul când totul va reveni la normal. Anghel Damian, interpretul lui Adrian Anuței și totodată scenaristul serialului, este pasionat de sport și își continuă antrenamentele acasă în această perioadă.

„În aceste vremuri, când autoizolarea devine normă și statul în casă o regulă de bun simț, sportul indoor ajunge să fie principalul aliat în lupta mea cu stresul. Norocul meu este că de câțiva ani buni am tranziționat spre exercitii în casă și mi-am achiziționat treptat tot felul de accesorii și aparate de fitness, pe care încerc să le folosesc zilnic, cel puțin 30 de minute”, spune Anghel Damian.

Anghel Damian - serialul Vlad

Anghel Damian, 28 de ani, include sportul în viața de zi cu zi și tocmai de aceea și-a creat condițiile ideale pentru a se antrena și acasă.

„Posed, așadar, un aparat de tracțiuni, set profesional de gantere, benzi elastice de stretching, accesorii de flotări, un TRX și mingi medicinale. Practic, mi-am organizat o mini-sală în propria casă, principala mea sursă zilnică de endorfine. Cât despre ce exerciții fac, încerc să variez de la zi la zi, să lucrez cu grupe diferite de muschi, am zile când folosesc și celebrul YouTube pentru seturi de exerciții noi, așa simt că am un soi de partener care trece prin aceleași chinuri 😉 ca și mine. Din când în când, animalele de companie mi se alătură și mă simt ca la un curs de fitness”, spune Anghel Damian despre antrenamentele sale de acasă.

Anghel Damian și Olimpia Melinte în serialul Vlad difuzat de Pro TV

Anghel Damian a debutat ca actor la vârsta de 17 ani, în scurtmetraje şi producţii teatrale şcolare, iar motivația de a face sport vine tot cam de atunci. „Explozia de endorfine după un antrenament extenuant își găsește greu echivalent în alte activități casnice. O dată încercat, devine ca un drog și motivația e autosusținută de rezultatele vizibile în oglindă și de cele resimțite pe interior”, mai spune el. 

Anghel Damian - antrenament acasa

Pentru un sportiv, antrenamentele sunt esențiale pentru ca acesta să obțină cele mai bune performanțe în sportul pe care-l practică. Chiar dacă nu este sportiv de performanță și pentru Anghel Damian, sportul este cheia în cariera sa de actor. „Mă ajută enorm, tot echilibrul meu interior este legat de activitea fizică, de o viață activă. Ca actor, unicul tău instrument de lucru e corpul și atunci antrenamentul este esențial, iar ca scenarist, fără să includ sportul în rutina zilnică, mintea e mai puțin creativă și mai degrabă obosită. Deci, n-am de ales, sportul e cheia în activitățile mele profesionale.”

Anghel Damian - serialul Vlad

Ținănd însă cont de situația din România, declanșată de epidemia de Coronavirus, în această perioadă este recomandat să stăm cât mai mult în casă, să evităm deplasările inutile, practic să renunțăm la rutina noastră de până acum și să încercăm să ne distanțăm social. O situație peste care nu este ușor de trecut. Anghel Damian este însă convins că prin sport se pot rezolva multe probleme.

„O motivație de prezent: sportul în casă e cel mai accesibil și ieftin adjuvant natural pentru imunitate în aceste zile, deci avem o șansă în plus în această luptă cu virusul. Și o motivație de viitor: va exista viață și după corona și e bine să înțelegem acum că sănătatea e cel mai de preț bun al nostru, așa că poți începe de acum să lucrezi la ea. În orice caz, sportul este salvarea, prieteni! Și faptul că ești blocat în casă nu e o scuză să nu-l practici”, a mai spus Anghel Damian.

Anghel Damian nu este singurul actor din serialul Vlad care-și continuă antrenamente

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește FitnessMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.