[AM CITIT] The Fast Diet de Dr. Michael Mosley și Mimi Spencer

0
92
The Fast Diet

Să promovezi în 2019 cărți de slăbit poate fi foarte bine catalogat drept blasfemie. Dar noi zicem că merită să citești The Fast Diet de Dr. Michael Mosley și Mimi Spencer.

Zeci de ani de studii și tone de cărți publicate pe acest subiect nu au dus omenirea mai aproape de silueta ideală ci dimpotrivă, efectul yoyo pare că face legea printre toți cei care au urmat cu sfințenie fiecare pas al presupuselor diete ”minune”.

Și cu toate astea, ne riscăm și facem o recomandare editorială pe această temă, rugând posteritatea să nu ne condamne prea tare.

The Fast Diet nu pledează pe o dietă bazată pe meniuri Fast Food, ci pe o alternanță a aportului caloric zilnic. Mai concret, din cele șapte zile ale săptămânii, cinci sunt considerate ”normale” din punct de vedere al caloriilor consumate, in ce timp ce două primesc un statut caloric redus la 500 de calorii pentru doamne și 600 pentru domni.

Cele două zile speciale sunt introduse aleator în săptămână, însă niciodată consecutiv. Se pare că aceaste două zile de semi-post au un efect benefic și decisiv asupra organismului, slăbirea rezultând fără dramatismul unui post negru sau a unei diete restrictive pe durată lungă.

Desigur, nici zilele cu 500/600 de calorii nu sunt tocmai ușor de trecut (așa cum a și constatat un voluntar din redacția RUNNING MAG/FITNESS MAG), însă 24 de ore trec evident mult mai repede decât 90 de zile. Plus că, pentru întreținerea greutății dorite, se poate renunța la una din cele două zile de restricție.

Toate explicațiile științifice, detaliile, testimonialele precum și rețetele ajutătoare se regăsesc în cele 226 de pagini ale cărții, ea putând fi comandată în limba engleză pe www.books-express.ro (începând de la 40,11 lei).

Citește și: Gigi Hadid: „Sportul mă face să mă simt vie, fericită și puternică.”

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.