Alpinistul austriac Kilian Fischhuber a escaladat stâncile din Ulakhan-Sis în Siberia

0
209
Kilian Fischhuber - Ulakhan-Sis Siberia Rock Climbing

Kilian Fischhuber împreună cu Galina Terenteva, Robert Leistner și ghidul Sergey Karpukhin au plecat în expedița de cățărare Ulakhan-Sis Siberia Rock Climbing.

Kilian Fischhuber are 35 de ani și este unul dintre cei mai buni cățărători din lume, cu un record de cinci Cupe Mondiale la Bouldering, plus una în proba combinată.

Alpinistul austriac a călătorit până într-unul dintre cele mai izolate locuri din Siberia pentru a escalada stâncile din Ulakhan-Sis.

Iată ce trebuie să știi despre aventură: 

-Incredibilele Coloane Sundrun, care te duc cu gândul la idolii de pe Insula Paștelui din Oceanul Pacific, au fost descoperite de biologul și fotograful Alexander Krivoshapkin când a trecut cu un elicopter peste Siberia, într-o expediție în care a numărat turmele de reni. 

-Prietenul său Sergey Karpukhin, de asemenea fotograf, a mers și el să vadă coloanele și a organizat trei expediții de fotografie într-o arie uriașă denumită Sakha Republic, aproape de mărimea Indiei.

-Karpukhin a spus că „acest loc este aproape unul dintre singurele rămase nedescoperite de pe glob. Prima expediție am făcut-o în 2016 și am avut doar un partener. În luna august din 2017 am fost patru persoane, după care anul acesta am fost 5, pe snowmobile. Acum avem cea mai mare expediție, formată din 8 persoane, toți cățărători profesioniști. Avem de urcat stânci verticale de 20-30 de metri înălțime. Am denumit zona Orașele de Granit pentru că dacă mergi printre coloane, ai impresia că ești într-un oraș.”

-Fischhuber s-a alăturat expediției din luna iunie organizată de Karpukhin, la care au mai participat alpiniștii Robert Leistner din Germania și Galya Terenteva din Rusia, care nu au știut dacă vor putea urca pe roci sau nu.

-Echipa a zburat de la Moscova la Sakha, în capitala Yakutsk, unul dintre cele mai izolate orașe din Rusia, dar și unul dintre cele mai reci. Echipa aluat mai apoi un avion spre Belaya Gora, dar și o barcă, cu care au navigat pe râul Indigirka preț de circa 200 de kilometri. După alte trei zile de cățărări prin tundră, au ajuns la coloane. 

-Formele ciudate ale coloanelor se crede că sunt sculptate de vânturile neîncetate și de topirea granitului. În limba yakută, aceste coloane care arată ca niște războinic sunt cunoscute sub apelativul de “kisilyakhi”, care înseamnă brăbat.

-Karpukhin a mai spus că „educația mi-a permis să înțeleg exact cu au apărut aceste minuni naturale, însă nu m-a oprit din a simți că au fost de fapt ridicate de civilizații de pe alte planete. Această parte a Ulakhan-Sis ar trebui să devină o zonă protejată UNESCO, așa cum este zona Cappadocia din Turcia.”

via Red Bull Content Pool

Citește și: Cum să te antrenezi ca pilotul de Formula 1 Max Verstappen

Urmărește FitnessMag.ro pe Facebook și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.